You are here: Home » Beauty » Droogshampoo

Droogshampoo

geschreven door Constance

In de jaren 80 (van de vorige eeuw) stond op, bijna, elke wastafel een potje of spuitbus met droogshampoo. Maar dit handige product was ineens verdwenen en ik heb het jarenlang niet meer gezien.

Ik zal even een korte uitleg geven wat droogshampoo precies is en wat het doet. Droogshampoo is een soort ’talkpoeder’ dat ervoor zorgt dat je haar (of alleen je pony) er fris en niet vet uitziet, dus ideaal als je even geen tijd hebt om je haar uitgebreid te wassen. Verder kon je droogshampoo ook gebruiken om je haar mee te stylen want het gaf gelijk veel volume. En tot mijn grote verrassing ligt het nu weer bij elke drogist in de schappen. Niet meer in poeder-versie, maar alleen in een spuitbus.

Er zijn nogal wat verschillende merken en het ene merk werkt nu eenmaal beter dan de andere, want het gevaar van droogshampoo is, dat het een witte waas (of sneeuw) op je haar achterlaat.Verder kan je kiezen uit droogshampoo met of zonder een lekker geurtje.

Vorig jaar heeft Lee Stafford met de Poker Straight Dry Shampoo deze gouwe ouwe weer op de markt gebracht. (Lee Stafford heeft ook speciale droogshampoo voor zwart en bruin haar.) Daarna volgde Schwarzkopf Fresh (dit was mijn favoriete merk in de eighties), maar nu hebben Etos en Kruidvat ook een eigen huismerk spray in hun assortiment zitten.

Je schud de spuitbus voordat je gaat sprayen en dan spuit je de poeder op je hele haar, of op alleen je pony. Je masseert het in je haar, laat het ong. 1 minuut intrekken en daarna borstel je je haar goed uit. Natuurlijk is het geen vervanging van het wassen van je haar met shampoo en water maar het is de perfecte noodoplossing als je je hebt verslapen of gewoon omdat je geen zin hebt om met een shampoo, conditioner, föhn of stylingtang aan de gang te gaan.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com