You are here: Home » Eten & koken » Test: Nespresso De’Longhi Lattissima+

Test: Nespresso De’Longhi Lattissima+

geschreven door Constance

Zoals jullie al hebben kunnen lezen ben ik vorige maand naar Venetië geweest voor de allernieuwste De’Longhi Nespresso machine, de Lattissima+. Momenteel staat ie bij mij in huis en heb ik een uitgebreide testvideo voor jullie gemaakt, waarbij ik laat zien waarin de Lattissima+ anders is dan de andere Nespresso machines (zoals de Cube en de Citiz).

 

Wat gelijk opvalt is het formaat van de Lattissima+, want hij is klein en compact en het losse bakje voor opgestoomde melk. Want meestal doe je na afloop van pas de warme melk(schuim) in je kopje maar bij de Lattissima+ komt de warme melk en melkschuim gelijk, met de koffie in je kopje of glas. De Lattissima+ heeft bovenop het apparaat 4 toetsen voor 4 verschillende soorten koffie: espresso, lungo, cappuccino en latte macchiato. En binnen 40 seconden, nadat je de machine hebt aangezet, kan je al een kop koffie zetten. Je kunt grote (latte macchiato)glazen onder het apparaat kwijt door het lekbakje naar binnen te schuiven en voor lungo, cappuccino en espresso zet je het kopje op het lekbakje.

En dan het speciale melkbakje: als je een macchiato of cappuccino wilt zetten moet je wel zorgen dat je dit bakje, van te voren, gevuld hebt met melk en dat het melktuitje boven het kopje of het glas hangt en dat je een ongebruikte capsule in het apparaat stopt. Na het indrukken van de knop krijg je eerst melk(schuim) in je glas of kopje en daarna pas de koffie. (Je kunt de hoeveel melk en melkschuim instellen, evenals de hoeveelheid koffie.) En na gebruik, gaat de Lattissima+ na 7 minuten automatisch uit, dus dat scheelt stroom, maar als je dat te snel vindt dan je deze tijd aanpassen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xxS053nNpS0[/youtube]

De koffie uit de Lattissima+ (met en zonder melk) is veel warmer is dan bij bijv. de Espresso Magimix Citiz. Afgelopen week hebben Testman en ik natuurlijk de Lattissima+ uitgebreid getest en alle soorten koffie (in verschillende maten en met veel of weinig melk en melkschuim) gedronken en dit viel ons elke keer weer op dat de en dat daardoor de koffiecapsules ook anders smaken. Testman vindt vaak de koffie uit de Citiz (zelfs met de opgestoomde melk uit de Citiz melkopschuimer) maar een ‘lauwe’ bak maar met de combinatie van de koffiesmaak en de echt warme melk(schuim) is ie helemaal blij (btw: wij houden beiden van warme koffie). Ook het schoonmaken van het apparaat en de melkbakje is een fluitje van een cent want je haalt alles heel gemakkelijk uit elkaar en alles kan worden omgespoeld of schoongemaakt met een doekje.

Conclusie: Vind je echt warme koffie (en melk) belangrijk en wil je een Nespresso apparaat dat niet te groot is, maar er ook mooi uitziet dan is de Nespresso De’Longhi Lattissima+ de machine voor jou! Ik heb zelf de kleur Midnight Blue als testmodel gekregen maar hij is er ook in Silky White, Ice Silver & Passion Red en vanaf volgende maand kan je bij alle Nespresso verkooppunten terecht voor de Nespresso De’Longhi Lattissima+!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com