You are here: Home » Beauty gadgets » Gadget Test: Philips Headgroom

Gadget Test: Philips Headgroom

geschreven door Constance

Testman is de afgelopen weken druk geweest met testen, want hij is ook met de Philips Headgroom aan de slag gegaan.

De Philips Headgroom is speciaal bedoelt voor het (kaal) scheren van het mannenhoofd. Je kunt kiezen voor een geheel kaal hoofd of je haar (kort) trimmen. (Testman heeft alleen de kale bol optie getest.) Testman scheert zich altijd met een mesje en scheercrème onder de douche en hij moest daarom ook heel erg wennen aan het feit dat dat bij de Headgroom niet kan, je moet deze nl. droog gebruiken. (Hij kan wel onder de kraan worden schoongespoeld.) Testman is daarom ook op een grote handdoek gaan staan, tijdens het gebruik van de Headgroom want anders ligt het haar overal in je badkamer. De eerste keer dat hij de Headgroom ging gebruiken had hij 2 dagen ervoor nog ‘nat’ geschoren en de Headgroom ging dan ook makkelijk over zijn hoofd heen. Alleen heb ik het scheren van zijn hoofd halverwege overgenomen want hij vond dat hij niet genoeg kon zien (en voelen) of alle haartjes weggeschoren waren. De 2e keer werd de Headgroom na 4 dagen niet scheren gebruikt en dat was toch teveel van het goede, want toen was zijn haar duidelijk te lang en heb ik echt ruim 10 minuten moeten scheren (en dat is 2x zo lang als normaal). Dus de keer erop maar niet zo lang gewacht (2 dagen) en dan ‘vliegt’ de Headgroom over Testman zijn bol heen.

Conclusie: Testman is en blijft een voorstander van nat scheren maar dat komt omdat hij niet anders gewent is (hij gebruikt ook geen elektrisch scheerapparaat voor zijn baard). Maar de Headgroom is wel een handig apparaat voor elke man die het ‘eng’ vindt om zijn hoofd met een mesje te scheren of voor elke man die niet een hele kale schedel wil hebben (want de Headgroom laat nog een klein zweempje van haar zien).

Een ander nadeel (kan ook een voordeel zijn) is dat Testman voor het scheren met de Headgroom mijn hulp moest inroepen. Met een mesje ‘voelt’ hij beter waar ie nog moet scheren en dat is met de Headgroom moeilijker te voelen (en te zien). Voordeel van de Headgroom is wel dat je hoofdhuid een stuk minder ’trekt’ dan met nat scheren en daardoor voelt je hoofd beter aan.

Wat Testman wel jammer vindt is dat de Headgroom niet onder de douche (evt. met een scheercrème) gebruikt mag worden, want als dat wel het geval zou zijn zouden veel meer mannen, die zich nu nog met een mesje scheren, overstag gaan en de Headgroom aanschaffen. Want je hebt minder kans om jezelf te snijden, je kan het zelf doen en je hoofd is mooi glad.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0MGqtJAv8BI[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com