You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test: Nespresso De’Longhi Lattissima+

Gadget Test: Nespresso De’Longhi Lattissima+

geschreven door Constance

Vorige maand ben ik naar Venetië geweest om de introductie van de allernieuwste Nespresso De’Longhi koffiemachine mee te maken en als een van de eersten in Nederland heb ik deze thuis mogen testen. (Het 1e artikel kan je hier nalezen.)

Wat gelijk opvalt zijn eigenlijk 2 dingen: het formaat van de Lattissima+ want hij is heel mooi compact en het losse bakje voor opgestoomde melk. Want bij de Lattissima+ komt de warme melk en melkschuim gelijk met de koffie in je kopje of glas en hoef je dit niet na afloop te doen (zoals met een losse melkopstomer). De Lattissima+ heeft bovenop het apparaat 4 toetsen voor 4 verschillende soorten koffie: espresso, lungo, cappuccino en latte macchiato. Als je de machine aanzet kan je 40 seconden later al een kop koffie zetten. Je kunt grote glazen onder het apparaat kwijt door het lekbakje naar binnen te schuiven en voor lungo, cappuccino en espresso zet je het kopje op het lekbakje.

Ik heb het al eerder over het speciale melkbakje gehad. Als je een macchiato of cappuccino wilt zetten moet je wel zorgen dat je dit bakje gevuld het met melk en dat het melktuitje boven het kopje of het glas hangt en dat je een ongebruikte capsule in het apparaat hebt zitten. Zodra je de knop indrukt gaat eerst de melkopstomer aan de gang, warme melk en melkschuim komt in je kopje en daarna volgt de koffie. (Je kunt de hoeveel melk en melkschuim instellen, evenals de hoeveelheid koffie.) Wat ook heel handig is, vind ik althans, is dat het apparaat na 7 minuten automatisch uitgaat (en als je dat te snel vindt dan je deze tijd aanpassen).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xxS053nNpS0[/youtube]

Verder valt gelijk op dat de koffie uit de Lattissima+ (met en zonder melk) veel warmer is dan bij bijv. de Espresso Magimix Citiz. Afgelopen week hebben Testman en ik natuurlijk de Lattissima+ uitgebreid getest en alle soorten koffie (in verschillende maten en met veel of weinig melk en melkschuim) gedronken en elke keer viel ons weer op dat de koffie en de melk een stuk warmer is dan bij de Citiz en dat daardoor de koffiecapsules ook anders smaken. Testman vindt vaak de koffie uit de Citiz (zelfs met de opgestoomde melk uit de Citiz melkopschuimer) maar een ‘lauwe’ bak maar met dezekoffiesmaak en de echt warme melk(schuim) is ie helemaal in zijn nopjes. (Ik dacht eerst nog dat het mijn idee was dat de koffie en de melk warmer waren maar dat is dus niet het geval.) Ook het schoonmaken van het apparaat en de melkbakje is een fluitje van een cent want je haalt alles heel gemakkelijk uit elkaar en alles kan worden omgespoeld of schoongemaakt met een doekje.

Conclusie: als je een Nespresso apparaat wilt waarbij je het belangrijk vindt dat de warme melk(schuim) ook echt warm is dan is de De’Longhi Lattissima+ het apparaat voor jou. En ook voor kleinbehuisden is ie ideaal want hij neemt niet veel plek in op het aanrecht en hij ziet er ook mooi en goed afgewerkt uit. Ik heb zelf de kleur Midnight Blue als testmodel gekregen maar hij is er ook in Silky White, Ice Silver & Passion Red en vanaf volgende maand kan je bij alle Nespresso verkooppunten terecht voor de Nespresso De’Longhi Lattissima+!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com