You are here: Home » Gadget test » HTC ChaCha getest door Testman

HTC ChaCha getest door Testman

geschreven door testman

Afgelopen week schreef Mrs C. al over de nieuwe HTC ChaCha. Testman mocht het stokje overnemen en na een week HTC ChaCha nu de blik van Testman.

HTC presenteert de ChaCha als “Facebooktelefoon”, op de HTC zit niet voor niks een aparte knop om snel toegang te krijgen tot je Facebook account. Een interesante knop, alleen is Testman meer van Twitter en sinds kort van Google Plus. Maakt dat de ChaCha minder geschikt voor mensen die minder frequent gebruik maken van Facebook? Nee, zeker niet, Testman is erg gecharmeerd van de ChaCha. Allereerst ziet de telefoon er prima uit, met haar witte uiterlijk met zilveren accenten is het een frisse verschijning. Mooi accent wanneer het donker is, zijn de verlichte toetsen. Maar laten we eerlijk zijn, de witte ChaCha ziet er uit als een witte Blackberry en is daarmee niet heel orgineel.

Maar Testman zou nooit een witte Blackberry kopen, hij is gehecht aan een mobiele telefoon met Apple besturingssysteem of de variant van Android. En de ChaCha wordt aangestuurd via laatstgenoemde Androidsoftware. Als fanatieke Googlediensten gebruiker (bv Gmail, Google Maps en Google Plus) is Testman dus blij dat de ChaCha op het inmiddels vertrouwde Android draait. Want dat is ook nog een pluspunt van Android, welk merk je ook hebt Android heeft vrijwel dezelfde interface op verschillende telefoons.

De ChaCha ligt heerlijk in de hand en de toetsen voelen goed aan. Net als veel smartphones is de accu wel snel leeg (er zit een vrij lichte accu in de ChaCha). Voordeel is wel, dat deze pijlsnel vol is, wanneer deze aan de lader ligt. Testman is nog geen smartphone tegengekomen die zo snel weer met Powerrr zit als de ChaCha. Oplader mee en na een vergadering is je telefoon al weer opgeladen.

Zijn er ook verbeterpunten aan de CHaCha? Ja, de camera heeft dan wel voldoende pixels, maar kenners weten dat dit ook niet zaligmakend is. Wellicht zou een iets hogere kwaliteit lens van de ChaCha een beter fototoestel maken. En het scherm is natuurlijk wat aan de kleine kant, maar dat is nu eenmaal inherent aan de keuze voor een toetsenbord. En het zou mooi zijn wanneer de gebruiker de Facebook button aan kan passen in bijvoorbeeld een sneltoets voor Twitter of Google Plus.

Testman is dik tevreden over de HTC ChaCha en het zou best wel kunnen dat wanneer u Testman de volgende keer tegenkomt, hij de HTC ChaCha bij zich heeft, want het is zeker een blijvertje.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com