You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Cuisinart IJsmachine

Gadget Test: Cuisinart IJsmachine

geschreven door Constance

Zoals ik al eerder schreef ben ik dol op ijs, dus elke mogelijkheid om een ijsmachine te mogen testen grijp ik met beide handen aan. Daarom ben ik aan de slag gegaan met de Cuisinart Ice Cream Duo.

Deze ijsmachine werkt anders dan de Montiss ijsmachine die ik een tijdje geleden heb getest. De Montiss ijsmachine werkt dmv. een schoep die ronddraait terwijl bij de Cuisinart ijsmachine de bevroren ijskom ronddraait en de schoep in de bak stilstaat. En hierdoor krijg je toch een ander resultaat; want bij de Montiss ijsmachine krijg je vrij veel ijsvorming aan de zijkant van de kom en dat is bij de Cuisinart Ice Cream Duo (of Icemachine de Luxe, voor 1 smaak ijs) een stuk minder.

(Je kunt met de Ice Cream Duo ook kiezen om maar 1 smaak te maken, dan moet je altijd de rechterkant van het apparaat gebruiken en de knop omzetten.)

Ik ben aan de slag gegaan met 2 soorten ijsmixen, koffie en banaan. Mijn ervaring is dat van vruchten heel gemakkelijk ijs te maken is (zeker aardbeien en frambozen) maar toch wordt het altijd een beetje ‘sorbet’ ijs. Maar banaan is ook niet makkelijk, want het echte bananenroomijs (van de Italiaanse ijsboer) is mij nog niet eerder gelukt. Ook koffie-ijs is ook niet heel eenvoudig want ook dat blijft altijd een beetje ‘waterig’.

En ik geef eerlijk toe, dat ligt ook wel een beetje aan mezelf want ik wil zo min mogelijk slagroom of suiker gebruiken. Ik heb bij beide recepten een mix toegevoegd van 200 ml. magere slagroom, 3 eierdooiers en 100 ml. opgeloste basterd suiker.  Het koffieijs is gemaakt van 3 eetlepels gemalen koffie en daarbij 200 ml. hete melk. Daarna is de koffieprut eruit gehaald en de overgebleven koffie met melk is vermengd met de helft van mijn mix. Het bananenijs bestaat uit 3 bananen en de andere helft van de mix en dit is in de blender gedaan. Ik heb beide ijsmengsels 2 uur van te voren gemaakt en in de koelkast gezet en de ijsbekers hebben 24 uur in de vriezer gestaan.

De Cuisinart werkt als volgt:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XaKHh50j6Ls[/youtube]

En dit het resultaat na 20 minuten:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4PVWmL9ypeQ[/youtube]

Conclusie: Een bekend spreekwoord zegt ‘Alle waar is naar zijn geld’ en dat geldt ook voor de Cuisinart Ice Cream Duo. Want het ijs dat ik met deze ijsmachine heb gemaakt komt het meeste in de buurt van ijs van een professional! En dat komt niet door mijn recept (want dat is al vaker gebruikt) maar echt door de ijsmachine zelf.

Ik denk dat het oa. komt doordat de kom ronddraait en de schoep erin stil blijft staan en dat je daardoor een regelmatige structuur krijgt en minder kans op ijskristallen. Beide ijssoorten hadden echt de smaak die van je van koffie- en bananenijs verwacht en waren ook stevig genoeg en ook heerlijk romig. Je kunt er nog voor kiezen om de ijsbakken na afloop even terug te doen in de vriezer, zodat het mengsel nog wat steviger en compacter wordt, maar dat heb ik expres niet gedaan want dat heb ik mijn eerdere tests ook achterwege gelaten.

Zijn er nadelen aan Cuisinart Ice Cream Duo? Ja die zijn er ook; ten eerste is deze ijsmachine best prijzig (euro 129,95 voor het duo model en euro 99,00 voor het enkele model), is de Duo een vrij groot apparaat (geldt een stuk minder voor de enkele versie) en je moet ook een ruime vriezer hebben om de 2 ijsbakken in op te kunnen bergen. Verder vond ik het jammer dat er geen spatel bij geleverd wordt om het ijs uit de bak te scheppen en ook miste ik een (klein) receptenboek. Toch wegen deze ‘nadelen’ absoluut niet op tegen de voordelen, nl. heerlijk romig zelfgemaakt ijs.

Daarom is mijn eindoordeel dan ook dat als je de ruimte hebt en je vindt de prijs geen probleem, koop dan de Cuisinairt Ice Cream Duo of de IJsmachine de Luxe!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com