You are here: Home » Accessoires » Test: Bamboo Stylus

Test: Bamboo Stylus

geschreven door Constance

Vorige week heb ik al gemeld dat ik de Bamboo Stylus thuis gestuurd heb gekregen voor een uitgebreide test. (Het eerste artikel kan je hier nalezen.)

Ik heb de Bamboo Stylus op zowel de iPad als op de Samsung Tab getest en over het resultaat op de Samsung Tab kan ik kort zijn; je kunt met de Stylus schrijven via de app ‘Bamboo Paper’ maar helaas werkt Swype niet met de Stylus. Je moet tussen letter voor letter aanwijzen met de Stylus en dat is jammer want juist voor Swype zou een pen perfect zijn.

Op de iPad werkt de Bamboo Stylus een stuk beter, ook omdat er door Wacom een aantal speciale app’s worden aanbevolen en dat zijn ‘Sketchbook Pro’, ‘Bamboo Paper’, ‘Good Reader’, ‘Adobe Ideas’, ‘Doodle Buddy’ en ‘Art Rage’. Elk programma heeft zijn eigen specialiteiten, maar ik heb me beperkt tot het schrijven van een artikel op de iPad. Wacoom heeft hiervoor Bamboo Paper, en het schrijven gaat helemaal prima, alleen kom je regelmatig met de zijkant van je hand op het scherm en dan krijg je een veeg of punt midden in je verslag en dat is een beetje onhandig en vervelend.

Testman had zelf al Notes Plus op zijn iPad staan (helaas ook niet voor Android beschikbaar) en het voordeel van dit ‘schrijfblok’ is dat je de onderste helft van het papier kunt ‘uitschakelen’en dan heb geen last meer vegen, strepen en punt midden in je document. Dus dat vind ik zelf een betere app dan Bamboo Paper, dus misschien dat Bamboo dit ook in hun app kan inbouwen.

De pen zelf ligt ook lekker in de hand en zeker als je regelmatig documenten/pdf gemaild krijgt, kan je deze gewoon met de pen aanpassen en aanvullen, hiervoor gebruik je Good Reader. Ook kan je je handtekening zetten en deze mailen.

Conclusie: de Bamboo Stylus is heel handig als je regelmatig aantekening maakt of documenten moet aanpassen en zeker voor de iPad (en de iPhone 4) werkt ie uitstekend. Er is wel 1 klein nadeel, de pen schrijft vrij dik waardoor je niet echt een mooi fijn handschrift krijgt.  Ook op de Samsung Tab kan je hem gewoon gebruiken, alleen kan je niet alle app’s gebruiken en werkt ook Swype niet.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com