You are here: Home » Design meubels » A tavola! Aan tafel! Cassina, project Sesantuna.

A tavola! Aan tafel! Cassina, project Sesantuna.

geschreven door Constance

Eten aan de hak? Borrelen op de wreef? Het project Sessantuna bestaat uit eenenzestig tafels van Gaetano Pesce die samen Italië vormen. Unieke stukken, want Italië is jarig. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de Risorgimento  zijn beslag kreeg, de eenwording van Italië in 1861. De meeste Italianen lopen niet erg warm voor het jubileum, maar dat weerhield de Italiaanse meubelfabrikant Cassina er niet van een groots gebaar te maken: Project Sessantuna.

De naam betekent eenenzestig in het Italiaans. Eenzelfde hoeveelheid tafels heeft samen de karakteristieke laarsvorm van het land. Het aantal verwijst ook naar het jaartal: 1861. Basis is de Sansone, een tafel de Gaetano Pesce in 1980 ontwierp. Elk exemplaar is door de befaamde ontwerper gesigneerd. Vijf tafels, waarop de belangrijkste plekken van de eenwording staan, zijn voorzien van historische citaten. Deze tafels worden via veilinghuizen verkocht.

De overige tafels worden via internet geveild, voor een minimum van 12.500 euro en een maximumbedrag van 21.500 euro. Een Sessantuna in het echt zien? In Nederland kan dat alleen in Zeeland, bij woonwinkel Pot Interieur in Axel.

 

Door Milou Visser InterieurTipgever Flevoland, ’t Gooi e/o

 

Bron:Eigen Huis & Interieur april 2011

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com