You are here: Home » Gadget nieuws » Introductie Nespresso Lattissima+

Introductie Nespresso Lattissima+

geschreven door Constance

Zoals ik dinsdag al heb gemeld ben ik bij de introductie van de allernieuwste Nespresso machine aanwezig geweest, de Lattissima+.

We zijn hiervoor ingevlogen naar de De’Longhi fabriek in Treviso (30 minuten van Venetië) en hebben hier zelf zelf kunnen zien hoe de Lattissima+ in elkaar werd gezet.

In deze fabriek werken meer dan 1.000 mensen en zij maken, behalve de Nespresso Lattissima+ en de Lattissima (het oude model), ook nog  andere volautomatische koffiemachines. Momenteel zijn er al 500.000 Lattissima+ machines klaar en wij hebben kunnen zien hoe het hele koffieapparaat in Treviso in elkaar wordt gezet. Het duurt 45 minuten om de Nespresso Lattissima+ in elkaar te zetten en elke machine bestaat uit 180 losse onderdelen. Elke 2 tot 3 uur komt er een andere kleur van de band en de Lattissima+ is er in 4 kleuren: Midnight Blue, Silky White, Ice Silver & Passion Red.

Wat ik erg bijzonder vond om te zien, was dat elke Lattissima+ getest wordt voordat deze in de doos gestopt wordt, dit wordt oa. gedaan dmv. nepcapsules. Hiermee wordt het koffiezetten perfect nagebootst en eventuele mankementen gelijk opgespoord. (Het verbaasde mij echt dat dit bij elke koffiemachine wordt gedaan, want ik had verwacht dat dit steekproefgewijs zou gebeuren.) Nadat de machine oké is bevonden wordt ie in de doos gedaan en is ie klaar voor verzending. (Toch vinden er ook steekproeven plaats, dit is een extra controle nadat de machine gebruiksklaar is gemaakt. Hierbij wordt oa. gecontroleerd of de juiste hoeveelheid melk wordt toegevoegd bij de cappuchino en latte machiato.)

Natuurlijk heb ik ook de Lattissima+ mogen proberen, en zoals je op de video kunt zien maakt ie een perfecte latte macciato.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ANcUyR_OcY0[/youtube]

Er zijn mij wat specifieke dingen opgevallen; de melk in de koffie, bij een cappuccino en latte macciato, is erg warm wat ik absoluut een pré vindt. Er zitten 4 knoppen bovenop het apparaat en je kunt niet alleen cappuccino en latte macciato maken, maar ook espresso en lungo.

Ook kan je thee zetten dmv. een speciaal heet water tapje: hiervoor moet je een klein hulpstukje bevestigen op de plek waar je normaal gesproken de melkkan bevestigd. Maw. je thee smaakt hierdoor niet naar koffie.

Wat verder heel fijn is, is dat als je koude melk overhebt in de melkkan, je de melkkan gewoon in de koelkast kan terugzetten, waardoor je de melk niet hoeft weg te gooien.

En natuurlijk ziet de Lattissima+ er ook heel mooi uit en hij is heel klein en compact en heeft toch alle mogelijkheden die je van een Nespresso koffiemachine mag verwachten.

Helaas moet je nog wel even geduld hebben, want dit model is pas vanaf september  in de winkels te koop.

Gerelateerde artikelen

12 reacties

Shopaholic: de leukste shoptips en gadget-trends | ByTom 7 juli 2011 - 10:27

[…] Nespresso Lattissima+; Afgelopen dinsdag heb ik kennis mogen maken met het allernieuwste Nespresso kindje, de Lattissima+. Dit koffieapparaat is ontwikkeld door De’Longhi en werkt ook met de bekende Nespresso capsules (ik mag nl. geen cups meer zeggen) en heeft een totaal andere melkopstomer dan de bekende Aeroccino want bij de Lattissima+ komt de melk gelijk in je kopje of glas ipv. dat je dit na afloop doet. Ik heb de koffie (met warme melk) gedronken en de melk is echt heerlijk warm. (Het schijnt dat Noord-Europese mensen echt hete melk in de koffie willen en bijv. Italianen de voorkeur geven aan een meer ‘lauwe’ bak.) Binnenkort krijg ik de Lattissima+ thuis voor een uitgebreide test, dus binnenkort meer. […]

Reageer
Shopaholic: de leukste shoptips en gadget-trends | ByTom 7 juli 2011 - 10:27

[…] Nespresso Lattissima+; Afgelopen dinsdag heb ik kennis mogen maken met het allernieuwste Nespresso kindje, de Lattissima+. Dit koffieapparaat is ontwikkeld door De’Longhi en werkt ook met de bekende Nespresso capsules (ik mag nl. geen cups meer zeggen) en heeft een totaal andere melkopstomer dan de bekende Aeroccino want bij de Lattissima+ komt de melk gelijk in je kopje of glas ipv. dat je dit na afloop doet. Ik heb de koffie (met warme melk) gedronken en de melk is echt heerlijk warm. (Het schijnt dat Noord-Europese mensen echt hete melk in de koffie willen en bijv. Italianen de voorkeur geven aan een meer ‘lauwe’ bak.) Binnenkort krijg ik de Lattissima+ thuis voor een uitgebreide test, dus binnenkort meer. […]

Reageer
Shoppen in Venetië - Shoppen - Shoppen.Blogo.nl 18 juli 2011 - 05:15

[…] allernieuwste De’Longhi Nespresso Lattissima+. (Je kunt een eerste testartikel al bekijken op ladygadgets.blogo.nl, en binnenkort volgt een uitgebreid testrapport.)Natuurlijk heb ik even tijd vrijgemaakt om te gaan […]

Reageer
Shoppen in Venetië - Shoppen - Shoppen.Blogo.nl 18 juli 2011 - 05:15

[…] allernieuwste De’Longhi Nespresso Lattissima+. (Je kunt een eerste testartikel al bekijken op ladygadgets.blogo.nl, en binnenkort volgt een uitgebreid testrapport.)Natuurlijk heb ik even tijd vrijgemaakt om te gaan […]

Reageer
Gadget Test: Nespresso De’Longhi Lattissima+ - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl 4 augustus 2011 - 07:00

[…] maken en als een van de eersten in Nederland heb ik deze thuis mogen testen. (Het 1e artikel kan je hier nalezen.)Wat gelijk opvalt zijn eigenlijk 2 dingen: het formaat van de Lattissima+ want hij is heel […]

Reageer
Gadget Test: Nespresso De’Longhi Lattissima+ - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl 4 augustus 2011 - 07:00

[…] maken en als een van de eersten in Nederland heb ik deze thuis mogen testen. (Het 1e artikel kan je hier nalezen.)Wat gelijk opvalt zijn eigenlijk 2 dingen: het formaat van de Lattissima+ want hij is heel […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com