You are here: Home » Gadget test » Update: Zoku ijsjesmaker

Update: Zoku ijsjesmaker

geschreven door Constance

In maart jl. heb ik aandacht geschonken aan de Zoku ijsjesmaker. En inmiddels heeft de Consumentenbond de Zoku getest en hieronder kan je lezen wat zij ervan vinden.

Zoku Quick Pop Maker: snelle, vrolijke maar dure ijsjes
De Zoku Quick Pop Maker is een ijsmaker waarmee het mogelijk zou zijn om binnen 10 minuten ijsjes te maken in de meest vrolijke kleurtjes en motiefjes. De Consumentenbond heeft de Zoku getest en is enthousiast over de werking, maar minder over de prijs.

Wat is de Zoku Quick Pop Maker?
De Zoku (voor €60 te koop bij de Bijenkorf of via Zokuhome.nl) is een mal die je 24 in de vriezer moet zetten. Daarna kun je er 3 ijsjes tegelijk in maken die binnen 10 minuten klaar zijn. In totaal kun je 3 keer 3 ijsjes maken voordat het apparaat de vriezer weer in moet.
De set bestaat uit de mal, 6 herbruikbare ijslollystokjes, druppelvangers en een ‘supertool’ waarmee je de ijsjes uit de mal kunt halen.

Zo maak je ijsjes met de Zoku:
* Haal de mal uit de vriezer;
* Plaats de ijslollystokjes;
* Giet sap, limonade of yoghurt in de mal;
* Wacht 9 minuten;
* Draai de ‘supertool’ op de mal tot de ijsjes loskomen;
* Verwijder de ‘supertool’;
* Haal de ijsjes los;
* Plaats de druppelvangers;
* IJsje eten!

Supersnelle ijsjes
Zodra de Zoku uit de vriezer komt kun je inderdaad meteen ijsjes maken. Bij gewone standaard kunststof ijsmallen die je bij winkels als Blokker koopt duurt het zeker een paar uur voordat de ijsjes goed bevroren zijn. De ijsjes uit de Zoku zijn binnen 10 minuten klaar. De speciale ’tool’ om de ijsjes uit de mal te krijgen is een echte must, want anders krijg je de ijsjes er echt niet uit.
IJsjes met streepjes maken, is het een kwestie van oefening baart kunst. Als je één sapje of drankje in de mal doet, moet je eerst wachten tot dit bevroren is, voordat je het volgende sapje of de yoghurt erin kan doen. De bereidingstijd is dan ook langer.
Helaas wordt de ijsjesmaker niet standaard geleverd met een schenkbekertje om de mal te vullen. Zo’n bekertje is erg handig om zonder morsen de mal te vullen. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van stukjes fruit. Dit kan ook wel zonder die hulpstukken, maar dan is het net even wat meer prutsen. Normaal gesproken is knoeien niet zo’n punt, maar als je knoeit tijdens het vullen van de mal, dan bevriest het meteen!

Conclusie
Met de Zoku kun je snel en gemakkelijk ijsjes maken. Na wat oefenen lukt het ook om vrolijke ijsjes met streepjes in verschillende kleuren te maken. Leuk om te doen. Nadeel is dat het apparaat toch vrij duur is. IJsjes uit de supermarkt zijn dan toch een stuk voordeliger.

Op de website van de Consumentenbond vind je de volledige review van de Zoku Qiuck Pop Maker.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com