You are here: Home » Gadget nieuws » De Yogaswing, speciaal voor Hangmat Yoga

De Yogaswing, speciaal voor Hangmat Yoga

geschreven door Constance

Ik doe regelmatig (al een aantal jaren) aan Pilates/Ground Control en heb zelfs nog, in het prille begin, een les gevolgd bij Debbie Jenner. En ik vind het lekker om te doen maar ik miste toch wel een nieuwe uitdaging, maar die heb ik nu gekregen.

Ik ben nl. benaderd door 2Monkeys (zij importeren de YogaSwing) om de YogaSwing te testen. Ik heb afgelopen weekend het pakje thuis gekregen en daar zat, behalve de YogaSwing, ook een instructie dvd bij. En tot mijn grote verrassing zijn er een groot aantal Pilates oefeningen perfect geschikt om in de YogaSwing te doen.

Wat is Hangmat Yoga precies? In Nederland kennen we de YogaSwing (Hangmat Yoga) nog niet zo lang en is het ook nog redelijk onbekend, maar in de VS en Australië is deze manier van bewegen al jarenlang populair bij ygoi’s, sporters, dansers en beroemheden (oa. Mariah Carey). Je maakt een reeks van bewegingen, oa. in omgekeerde houding (Inversietherapie). Bij yoga zijn de belangrijkste omgekeerde houdingen, Sirasasana en Savangasana (hoofd- en schouderstand) bekend om de diepe en ‘helende’ uitwerking, en niet alleen om de wervelkolom te verlengen, maar ook voor het rustgevende effect op lichaam en geest en deze houdingen zijn met de YogaSwing gemakkelijker te maken. Verder kan je de YogaSwing ook gebruiken voor het verlengen van je wervelkolom (een van de basisprincipes van Pilates), te strekken, te ontspannen en om je spieren krachtiger en sterker te maken. En na afloop kan je de YogaSwing ook prima als een echt hangmat gebruiken, want hij heeft een lengte van 2.80 meter.  Zoals je op de foto’s kunt zien is de YogaSwing een klein pakje om mee te nemen en je maakt hem heel gemakkelijk vast aan een balk, dikke boomtak, een schommelframe of dmv. haken in je deuropening.

Ik heb de YogaSwing op zolder opgehangen en ben gelijk aan de slag gegaan en de Pilates oefeningen geven me nu weer een stuk meer uitdaging maar voor een echte yoga-workout ben ik te onervaren. Daarom ga ik, binnenkort, ook maar eens lessen volgen in Hangmat Yoga (ook wel Antigravity of Goyang Swing of Hammock  of Aerial Yoga genoemd) zodat ik precies weet wat ik wel en wat ik niet kan doen. Dus binnenkort meer………….

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com