You are here: Home » Columns » Blauw, ik hou van jou!

Blauw, ik hou van jou!

geschreven door Constance

In een eerder stukje schreef ik over mijn lievelingskleur groen.Omdat ik een zwak heb voor kleuren in het interieur geef ik vandaag Tips en schrijf  vandaag graag een stukje over de kleur waar ik zelf niet zo heel veel mee heb… maar wat wel de lievelingskleur is van heel veel nederlanders : Blauw !

Misschien omdat het de kleur van de hemel is en omdat blauw tijdloos is. Blauw is koel, rustig en neutraal en kalmeert. Als blauw je lievelingskleur is kan je volgens Wijzonol, DE Nederlandse verf fabrikant, karakter als volgt worden omschreven:

“Het blauwe karakter is creatief, gevoelig en ruimdenkend. Blauwliefhebbers staan niet te dringen op de voorgrond; ze zijn introvert en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze zijn vaak ordelijk maar tegelijk ook intuïtief en spiritueel ingesteld. Degenen met een voorkeur voor blauw/violet, neigen een beetje naar het mysterieuze”.

Lichtblauwe tinten zijn heel geschikt om op muren van kleine vertrekken aan te brengen, ze hebben een ruimtelijk effect waardoor een vertrek groter lijkt.

Er bestaan vele tinten blauw en ze combineren ook nog allemaal mooi met elkaar. Blauw oogt fris in combinatie met wit ( badkamer). Combineer je blauw met paars dan krijg je een mysterieus effect, blauw wordt vrolijk naast zijn complementaire (kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel)  kleur oranje. Ga je voor een chic effect combineer dan blauw met groen en grijs.

Ach blauw ik denk dat ik best wel een beetje van jou hou !

Daniëlle Monteny, InterieurTipgever Arnhem en omgeving

 

Gerelateerde artikelen

0 reactie

Tweets die vermelden Philips Senseo is 10 jaar oud - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 6 februari 2011 - 21:35

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Ria Zandstra, Constance Hage. Constance Hage heeft gezegd: Philips Senseo is 10 jaar oud: Het 10-jarig jubileum van Senseo is  voor Philips en Douwe Egberts de aanleiding … http://bit.ly/gWTA7p […]

Reageer
Tweets die vermelden Philips Senseo is 10 jaar oud - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 6 februari 2011 - 21:35

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Ria Zandstra, Constance Hage. Constance Hage heeft gezegd: Philips Senseo is 10 jaar oud: Het 10-jarig jubileum van Senseo is  voor Philips en Douwe Egberts de aanleiding … http://bit.ly/gWTA7p […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com