You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: HTC Wildfire S

Gadget Test: HTC Wildfire S

geschreven door Constance

Afgelopen week kreeg ik, voor het eerst, een testtoestel van HTC door de postbode afgeleverd. (HTC was het enige telefoonmerk dat ik nog nooit had kunnen testen maar dat is nu voorbij.)

Vorig jaar heb ik al geschreven over de HTC Wildfire S (dit is de opvolger van de HTC Wildfire) en dit is ook het toestel wat ik mag gaan testen. Het 1e wat opviel toen ik het witte doosje openmaakte was dat de Wildfire S er erg mooi uitzag. Het testtoestel is lila/paars van kleur dus een echt dameskleurtje. (Paars/lila is wel een van de kleuren voor 2012, dus HTC is wel een trendsetter op dit gebied.) De Wildfire S is er ook nog in wit en zwart.

Verder zat er in het doosje een usb-lader met een losse stekker waardoor je de Wildfire S via je pc of via het stopcontact kunt opladen en een headset, maar geen gebruiksaanwijzing. Dat was zelfs voor mij even wennen want ik heb een hekel aan dikke boekwerken maar een quickstart guide zit er meestal wel bij. Dus op gevoel de Wildfire S aangezet en er gebeurde helemaal niks. Daarop de HTC Wildfire S maar op het stopcontact aangesloten en opgeladen. Maar daarna gebeurde er nog steeds niks. Ik heb daarna het achterklepje opengemaakt en toen bleek dat de batterij nog ‘ingepakt’ zat en dat ie dus geen contact kon maken. Dat was zo opgelost en toen werkte ie gelijk.

Nu is de HTC Wildfire S ook een Android toestel en als Samsung gebruikster heeft Android geen geheimen meer voor me. Verder werd je door het opstart-menu geleidt en na het instellen van een aantal dingen (zoals tijd, datum, belvolume en beltoon) werkte de HTC. Natuurlijk heeft ook de Wildfire S een WiFi connectie en staan er al een groot aantal Android app’s in het toestel geïnstalleerd. (En je kunt je app’s uit Android Market delen met al je vrienden.) Het scherm van de Wildfire S is 3,2 inch groot maar het is toch een klein, compact toestel. Op mijn model was de laatste versie van Android, Gingerbread, al geïnstalleerd. Verder zit er op dit toestel ook HTC Sense geïnstalleerd en hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos.

Je kunt op verschillende manier verbinding maken met het internet, want behalve via WiFi is er natuurlijk ook de 3G en HSDPA mgelijkheid. Verder is de HTC Wildfire S een zgn. Social Media telefoon. Hij heeft geen Facebook toets (die zit wel op de HTC Chacha en Salsa) maar je kunt wel je foto’s taggen en deze uploaden naar oa. Facebook en Twitter. De camera is een 5 megapixels camera die voorzien is van een LED-flitser.

Je kunt de Wildfire S ook perfect gebruiken als navigatiesysteem, want hij heeft een GPS ontvanger met ondersteuning van A-GPS. Hierdoor wordt nog sneller je eindbestemming gevonden en verder werkt ie met Google Maps incl. gesproken tekst (voor zowel auto als voetgangers of fietsers).

Het interne geheugen van de HTC Wildfire S is 512 Mb. maar je  kunt dit uitbreiden dmv. MicroSD kaart van max. 32 Gb. We beëindigen deze HTC Wildfire S review met wat algemene specificaties van de mobiele telefoon. De afmetingen en gewicht van de smartphone zijn 101.1 x 59.4 x 12.4 mm en 105 gram. Het display is 3.2 inch groot met 320 x 480 pixels. Goed nieuws is dat de HTC Wildfire S voorzien is van versie 3.0 van HTC’s Sense interface. Verder is het interne geheugen van de GSM 512 MB groot maar dit is met een simpel MicroSD geheugenkaartje tot 32 GB uit te breiden.

Wat ikzelf een hele leuke feature vind ik dat er al 5 verschillende startschermen beschikbaar zijn. De startschermen zijn het standaard HTC scherm, Sociaal, Werk, Spel en Reis. En elk scherm heeft al een aantal ingestelde app’s zodat je, afhankelijk van het scherm en je activiteit, hiervan gelijk gebruik kunt maken.

Conclusie: de HTC Wildfire S is, komt oa. door de kleur, een toestel wat toch wel speciaal bedacht is voor vrouwen, ook omdat ie mooi klein van formaat is. Verder zit een speciale broekzakvolume regelaar op, wat inhoudt dat ie harder klinkt als ie in je broekzak of, speciaal voor de dames, in je handtas zit. En als je gebeld wordt tijdens een vergadering of etentje kan je het belvolume zachter zetten door de telefoon te verplaatsen. Ik heb geen negatieve puntjes kunnen ontdekken en zelfs Testman zei, nadat ik de Wildfire S uit de verpakking had gehaald, dat dit toch echt een wel een toestel voor mij zou kunnen zijn. Ik vind het een super handig, mooi compact Android toestel en is absoluut het aanschaffen waard.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com