Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • December cadeautip; De slimme SmartHalo voor op je fietsstuur December cadeautip; De slimme SmartHalo voor op je fietsstuur
  • Vaderdag Tip; Nieuwe Mio Cyclo fietscomputers Vaderdag Tip; Nieuwe Mio Cyclo fietscomputers
  • Test; Mio Combo 5207 LM Truck Test; Mio Combo 5207 LM Truck
  • Test; Mio Combo 5107 LM, navigatie en dashcam in-een Test; Mio Combo 5107 LM, navigatie en dashcam in-een
  • Wat mag je nu wel met een Dash Cam? Wat mag je nu wel met een Dash Cam?
  • Prijsvraag: Mio MiVue 388 digitale videorecorder Prijsvraag: Mio MiVue 388 digitale videorecorder
ladygadgets

Mio Spirit navigatiesysteem valt in de prijzen

Jullie hebben kunnen lezen dat ik 2 Mio navigatiesystemen heb getest en dat waren de Mio Spirit 475 LIVE TMC Limited Edition en de Mio Spirit V575 TV en over beide systemen was ik razend enthousiast. Maar dat ik niet de enige ben blijkt wel het feit dat de Spirit 575 LIVE TMC Limited Edition de Kassa’s Keuze Award gewonnen.

Er waren in het totaal een 6-tal navigatiesystemen (in de prijsklasse rond € 175,-) in de race om deze prijs te winnen. De test is gebaseerd op twee pijlers: de verkeersinformatie die de slimste route berekent en het gebruikersgemak, zoals de manier waarop de informatie op het scherm wordt getoond en de wijze waarop de plaats van bestemming dient te worden ingevoerd. Alle geteste systemen bieden 3D rijstrookbegeleiding en snelheidswaarschuwingen. Vier van de zes geteste systemen, waaronder de Mio Spirit 575 LIVE TMC Limited Edition, bevatten ook een tekst-naar-spraak functie. Een navigatiesysteem rond de € 175,- is een goede middenweg tussen een systeem met weinig functies en een veel duurder exemplaar met allerlei toeters en bellen. De grootste pluspunten zijn volgens Kassa: de gratis LIVE verkeersinformatie en IQ Routes. Voor de gratis LIVE TMC verkeersinformatie werkt Mio samen met VerkeersInformatieDienst (VID). En dankzij de kaarten van TeleAtlas, met de IQ Routes, kan je de meest optimale route bepalen, waarbij er rekening gehouden wordt met je vertrektijd en er wordt ook rekening gehouden met de doorstroming van het verkeer op jouw route en verder krijg je 2 jaar lang gratis kaartupdates. Het enige minpuntjes vindt Kassa de beelden en de tekst-naar-spraak functie. De beelden kunnen duidelijker en de tekst-naar-spraak functie legt soms de klemtoon verkeerd.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?