You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Samsung Navibot robotstofzuiger

Gadget Test: Samsung Navibot robotstofzuiger

geschreven door Constance

Afgelopen vrijdag heb ik een 2e robotstofzuiger binnengekregen voor een Gadget test, en dat is de Samsung Navibot. (Ik heb de Navibot vorig jaar al mogen aanschouwen maar hij is pas dit jaar in Nederland geïntroduceerd.)

De Samsung Navibot werkt met het visionnary mapping systeem en daardoor herkent ie zelf wat ie nog moet zuigen en wat ie al schoongemaakt heeft. Dit komt door de camera die 30 beelden per seconde maakt en aan de hand hiervan maakt de Navibot ook een schoonmaakpatroon waarmee hij 90% van het vloeroppervlak bereikt.  Dmv. 38 sensoren botst ie niet tegen muren en meubels op en valt ie ook niet van de trap af. Je kunt, dmv. de timer, zelf bepalen wanneer je Navibot gaat stofzuigen waardoor je altijd in een schoon huis kunt thuis komen na je werk. Ook gaat de Navibot zelf terug naar zijn basis station als de accu opgeladen moet worden, en 2 uur later (want zo snel is de acco weer vol) gaat ie vrolijk door waar ie gebleven is. Verder zijn er verschillende programma en je kunt deze standen combineren waardoor je een geheel eigen stofzuigprogramma krijgt. Want niet alleen het tijdstip is in te stellen, maar het programma en dat voor iedere dag van de week: maw. elke dag kan je de Navibot een andere opdracht geven.

Wil je een deel van de (woon)kamer niet door de Navibot laten stofzuigen dan kan je dmv. de 2 bijgeleverde ‘Virtual Guards’ dit gedeelte afsluiten. Dit gaat door een laserlijn en hierdoor kan je de Samsung Navibot zo programmeren dat ie eerst aan de ene kant van de laserlijn gaat zuigen en dan aan de andere kant. Het voordeel is dat je je kamers in een bepaalde volgorde kan laten schoonmaken. De Navibot heeft ook geen enkel probleem met drempels van max. 1,5 cm. hoogte en tapijt. (Maar de beste resultaat krijg je wel op een harde vloer.)

Dus maken 2 robots mijn vloeren in huis schoon en dat is natuurlijk voor een echte test wel zo fijn, dan kan ik heel nauwkeurig bij houden wat de resultaten van de Navibot en de HomeRun ten opzichte van elkaar en onafhankelijk van elkaar zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com