You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Mio Navigatie met tv

Gadget Test: Mio Navigatie met tv

geschreven door Constance

Begin deze maand heb ik een hele bijzonder Mio navigatiesysteem thuis gestuurd gekregen voor een test, nl. de Mio Spirit V575 TV en dat is een navigatiesysteem waarop je ook tv kunt kijken. (Mijn 1e artikel kan je hier nalezen.)

Als je doos opent zie je een heel arsenaal aan snoeren, stekkers en andere accessoires maar het meest bijzondere is toch wel de externe tv antenne. Het scherm is 4.7 inch groot en is een touchscreen. Testman zat een beetje te mopperen omdat je vrij hard moet drukken maar ik vind het een perfect scherm want je kunt het gewoon met je nagels bedienen, dus ook prima geschikt voor vrouwen met lange nagels.

De Mio Spirit V575 TV heeft een dag en een nacht stand en je kunt hem zo instellen dat ie automatisch overschakelt zodra het donker wordt en heeft de Mio Spirit V575TV dezelfde eigenschappen als de eerder door mij geteste Mio Spirit V475 Live TMC. Je hebt heel snel een GPS signaal (zelfs bij bewolking of in huis), de routes worden heel snel aangepast in geval van files en flitspalen (komt door Live TMC) of als je toch een andere route wilt nemen.  Ook krijg je een signaal als je harder rijdt dan de voorgeschreven snelheid en ook zie je op scherm duidelijk hoe hard je mag rijden. Een ander pluspunt is dat je op de snelweg heel duidelijk op het scherm ziet waar je moet blijven rijden, dmv. grote blauwe pijlen en blauwe borden. Je kan eigenlijk nooit meer een foute afslag nemen.

Dan de ingebouwde TV: je kunt met of zonder de externe antenne aan de slag, maar eigenlijk moet je (bij donker bewolkt weer) de externe antenne aansluiten, maar op een mooie heldere dag lukt het ook prima met de ingebouwde antenne.  Je kunt niet èn tv kijken èn navigeren en dat is maar goed ook want dat zou behoorlijk gevaarlijke situaties opleveren. Ik heb, als passagier, een paar keer tv gekeken (en de beelden zijn haarscherp zoals je ook op de foto kunt zien) terwijl Testman aan het rijden was en aangezien het geluidsniveau van onze motor behoorlijk hoog is (wij rijden een Landrover Defender) werd hij niet afgeleid door het gesprek dat ik volgde op de TV maar ik kan me voorstellen dat dat in een stille auto kan storen bij de bestuurder.

Het beeld van de tv

 

In Nederland kan je alleen Nederland 1, 2 en 3 ontvangen maar in Europa zijn er  wel 1.500 zenders digitale zenders waar je gratis naar kunt kijken, dus ben je gelijk van die vieze hotelafstandsbediening af. En je hoeft voor de kinderen ook geen aparte DVD-speler meer mee te nemen.

Een ander handige toepassing van de N575TV is dat je er een microSD kaart in kunt doen, zodat je bijv. digitale foto’s maar ook films kunt bekijken. Ik heb op deze manier mijn foto’s bekeken tijdens de natuurfotografieworkshop van 2 weken geleden. (Ideaal als je geen laptop mee wilt nemen.)

Conclusie: dit navigatiesysteem werkt zoals je van een Mio Spirit mag verwachten en heeft daarbij 1 extra optie, nl. dat je tv kunt kijken (en foto’s en video’s). Het scherm is iets groter dan de Mio Spirit V475 Live TMC maar is nog steeds prima in een je handtas mee te nemen. En zit er in de doos een houder met zuignag, een USB- en autolader, een externe antenne en een netstroomlader incl. 4 internationale stekkers.  Als je twijfelt tussen de gewone versie van de V575 of die met de ingebouwde TV dan zou ik zeggen, voor maar euro 30,00 meer zou ik de TV versie kopen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com