You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test: Bluetooth hoofdtelefoon Jabra STONE 2

Gadget Test: Bluetooth hoofdtelefoon Jabra STONE 2

geschreven door Constance

Ik heb het al eerder gezegd: de Jabra (Bluetooth) headsets zijn toch echt wel het neusje van de zalm. Want na het testen van de Jabra WAVE (die nu door Testman is ‘ingepikt) heb ik 2 weken geleden het allernieuwste model van Jabra, de Jabra STONE2 thuis gestuurd gekregen voor een uitgebreide test.

Het 1e wat me opviel toen ik de STONE2 uit de verpakking haalde was het model van de headset. De STONE2 ziet er inderdaad als een platte kiezelsteen, waarin het ‘oortje’ keurig is weggewerkt. Om de STONE2 te gebruiken moet je aan de onderkant van de houder op het oortje drukken en dan komt de hoofdtelefoon vanzelf te voorschijn. (Er zitten 3 extra siliconen oordopjes en een hanger in de verpakking.)

Je kunt, als je headset in je oor hebt, en je wordt gebeld heel eenvoudig een gesprek beantwoorden (dan neem je op met Answer) of weigeren (dmv. Ignore) en de geluidskwaliteit is werkelijk uitstekend, ook in een luidruchtige omgeving of in de auto. (Ik heb zelden een Bluetooth hoofdtelefoon gehad waarbij je zo’n kraakheldere ontvangst hebt, maar dat geldt voor alle Jabra headsets.) En je kunt hierdoor ook de muziek die op je telefoon hebt staan heel goed via de Jabra STONE2 beluisteren want ook dat is mogelijk met deze headset. En je hoort wie je probeert te bellen dus hoef je niet eerst je telefoon uit je tas of zakjas te halen om te kijken op het display wie je wilt spreken. Door met je vinger naar boven of onder over de headset te ‘wrijven’ zet je hem harder of zachter.

Ook vertelt de Jabra STONE2 je precies hoe het staat met de batterij en zodoende weet je exact of deze weer moet worden opgeladen. De steenvormige houder laadt de hoofdtelefoon tot 3 keer toe extra op, maw. zodra je het oortje in de houder stopt laadt deze gelijk weer. Je kunt normaal gesproken 2 uur non-stop praten maar hierdoor wordt de spreektijd verlengt tot wel 10 uur! En dmv. drie LED-lampjes (die op de zijkant van de houder zitten) kan je zien hoeveel keer je de STONE2 nog kunt opladen. Verder kan je 2 Bluetooth toestellen tegelijktijd paren dmv. de MultiUse-techniek.

Wat me verder is opgevallen dat het oortje ook heel comforabel zit, zelfs als je een (zonne)bril draagt. De meeste Bluetooth headset zitten vaak het pootje van je (zonne)bril in de weg, omdat ze te dik zijn of omdat ze niet meer blijven zitten en dan van je oor vallen. En je voelt bijna niet dat je het oortje draagt want hij is echt super licht.

Conclusie: ik heb in het verleden al verschillende merken Bluetooth headsets gekocht/gekregen en getest, maar voor mij is de Jabra STONE2 wel de allerbeste die ik ooit heb gehad en ik kan hem ook aan iedereen aanraden. Er hangt alleen een prijskaartje aan maar als je dat geen bezwaar vindt dan zou ik de STONE2 gelijk aanschaffen. Mocht voor jou wel een ‘probleem’ zijn dan vind ikzelf de Jabra WAVE zeker een prima alternatief. Maar voor mij staat vast dat Jabra momenteel echt wel de Bluetooth draadloze headsets maakt met de beste geluidskwaliteit! En dat ik niet de enige ben die razend enthousiast is over de STONE blijkt wel uit het feit dat deze hoofdtelefoon door de ANWB is gekozen tot de beste.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com