You are here: Home » Gadget nieuws » Betalen met je smartphone

Betalen met je smartphone

geschreven door Constance

Langzamerhand gaat de pinpas verdwijnen en kan je vanaf 2014 gewoon met je smartphone je boodschappen of dat nieuwe paar schoenen betalen.

Er zijn momenteel gesprekken en testen gaande tussen de ABN Amro, ING, KPN, Rabobank, T-Mobile en Vodafone en de telefoonproducenten Apple en Nokia en deze hebben tot doel dat je je pinpas kan weggooien en dat je smartphone deze functie gaat overnemen. Zo is Apple bezig de nieuwe iPhone te voorzien van een chip en zullen banken en telecomconcerns, de door Philips, Sony en Nokia ontwikkelde chip ‘near field communication’ gaan gebruiken. Dit kleine kaartje zorgt ervoor dat er met een afstand van maximaal tien centimeter draadloos gecommuniceerd kan worden. In 2012 worden de 1e winkels al voorzien van mobiel betalen.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Tweets die vermelden Betalen met je smartphone - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 3 februari 2011 - 10:11

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door ProviderNieuws en ProviderNieuws, ProviderNieuws. ProviderNieuws heeft gezegd: Betalen met je smartphone – Ladygadgets.blogo.nl (Blog) http://goo.gl/fb/0FhWF #Tmobile […]

Reageer
Tweets die vermelden Betalen met je smartphone - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 3 februari 2011 - 10:11

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door ProviderNieuws en ProviderNieuws, ProviderNieuws. ProviderNieuws heeft gezegd: Betalen met je smartphone – Ladygadgets.blogo.nl (Blog) http://goo.gl/fb/0FhWF #Tmobile […]

Reageer
Jokes for friends » Mommy Make over bij Bergman Clinics 3 februari 2011 - 19:27

[…] Betalen met je smartphone – Ladygadgets – Ladygadgets.Blogo.nl […]

Reageer
Jokes for friends » Mommy Make over bij Bergman Clinics 3 februari 2011 - 19:27

[…] Betalen met je smartphone – Ladygadgets – Ladygadgets.Blogo.nl […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com