You are here: Home » Columns » Welke stijl moet ik kiezen voor mijn interieur? Deel 1

Welke stijl moet ik kiezen voor mijn interieur? Deel 1

geschreven door Constance

In aansluiting op het artikel van mijn collega Mart Renes, leek het mij goed dieper in te gaan op het veranderen van het interieur, inspiratie en trends. Daarbij heb ik mij laten inspireren door Cristy Brandriet en haar boek Interieur Basics. Mijn artikel bestaat uit twee delen!

 Maar eerst: Een nieuw jaar een nieuw begin. Misschien ook tijd voor een nieuwe stijl van je interieur? Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor één bepaalde hoofdstijl, dan kijk je op een andere manier naar je omgeving. Je krijgt oog voor karakteristieke keuzes, ziet dingen die je eerst niet zag.

 Je kunt uit alle aanbod gemakkelijker voor je eigen interieur relevante zaken filteren. Natuurlijk kun je ook een mix van stijlen als hoofdstijl kiezen. Bijvoorbeeld klassiek-modern of landelijk-modern. Mix hierbij niet meer dan 2 stijlen om een rustig beeld te houden. Misschien bedenk  je zelf wel een eigen stijl zoals modern-eigenzinnig, klassiek-surrealistisch of modern-ecologisch. “The sky is the limit”.

Inspireren.

Alle interieurs in de huizen om je heen, in woonbladen, -boeken, en –woonprogramma’s kunnen je inspireren. Ook zeer inspirerend en leerzaam zijn de interieurs die ontworpen zijn door professionals, voor bijvoorbeeld hotels, (grand) cafés en restaurants.  Hier worden keuzes gemaakt die over het algemeen niet alleen fraai, sfeervol en origineel zijn, maar ook nog eens geschikt voor het gebruik door grote groepen mensen.

De gemaakte keuzes  zijn dus zeker ook duurzaam en gebruiksvriendelijk.  Denk bijvoorbeeld aan glasvezelbehang of misschien wel een betere optie “reno-vlies” behang. Dit is een glad en heel stevig behang die oneffenheden op de muren wegwerkt en na een verflaag een glad en strak gestuukte uitstraling geeft.

Informeren.

In boeken en tijdschriften kun je veel productinformatie vinden op het gebied van interieurs en interieurstijlen. Achter in de boeken en bladen tref je vaak verwijzingen naar fabrikanten, winkels en adressen. In woonwinkels en warenhuizen vind je praktische en inspirerende voorbeeldkamers met volledig aangeklede mini-interieurs in alle stijlen. Alle onderdelen zijn te koop in de winkel, waardoor je een goed totaalbeeld krijgt van de mogelijke keuzes.

Een aparte categorie vormen de conceptstores die zich hebben toegelegd op één interieurstijl. Alles ademt daar één gekozen stijl, bijvoorbeeld de Long Island Style, of de moderne designstijl. Hier kun je eigenlijk alleen maar (bij elkaar) passende keuzes maken.

Morgen deel 2 van Welke stijl vind ik mooi voor mijn interieur?

Saskia de Boer InterieurTipgever Limburg

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Design meubelen 28 januari 2011 - 11:38

Voordat je je gaat bezighouden met het stylen van je interieur
zul je moeten onderzoeken wat je wensen zijn voor de ruimte in kwestie.
Door foto’s te bekijken, kun je inspiratie opdoen voor het inrichten van je eigen huis.

Reageer
Horren 13 februari 2011 - 12:25

Heb je de supplente al gezien bij homug?

zie homug.nl

De supplente is een stijlvolle combinatie van een raamhor en een raamplisse in één. Het ene deel is een plisse raamhor, het andere deel is een LaPliss (raamdecoratie). Beide zittend geïntegreerd in een vast, aluminium frame en worden gekoppeld door middel van een magneetstrip in een treklijst.

Mooi en praktisch!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com