Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • De feestdagen IKEA collectie De feestdagen IKEA collectie
  • Met de nieuwe IKEA items creeër je ruimte in huis Met de nieuwe IKEA items creeër je ruimte in huis
  • Zo bespaar je op de energierekening Zo bespaar je op de energierekening
  • HEMA viert de lente HEMA viert de lente
  • Zon veiliger met de producten van Terra Nation Zon veiliger met de producten van Terra Nation
  • December cadeautip; De slimme SmartHalo voor op je fietsstuur December cadeautip; De slimme SmartHalo voor op je fietsstuur
wonen

Kerstboom de deur uit! Lege plek in de kamer! Wat nu?

Straks wil je de kerstboom de deur uit doen, maar wat moet je dan met die lege plek aan?  En die lichtjes waren zo gezellig en nu is die hoek zo donker. Vul de plek in met een grote kamerplant! Zo heb je een groen begin van het nieuwe jaar!

Met een kamerplant breng  je de sfeer terug die de kerstboom met zich meenam. Planten brengen het interieur tot leven en dragen bovendien bij aan een goede gezondheid. Sommige planten zijn zeer goed voor de zuivering van de lucht!

Maar een plant dient niet alleen als vulling, maar kan gebruikt worden om een kamer in tweeën te delen, bijvoorbeeld in een werk- en een woondeel.

Potkeuze.                                 

Met de juiste pot zorg je ervoor dat de plant een geheel vormt met je inrichting. Welke pot de juiste is, daar zijn geen regels voor.  Kies wel een kleur uit die past bij je inrichting en zorg dat de kleur en het materiaal terugkomt in je interieur.

 Plantkeuze

 Kies een plant uit die bij je past en die zich prettig voelt bij het daglicht wat bij jou in huis valt. Laat je goed voorlichten bij een goede bloemen/plantenwinkel!

 Geen groene vingers

Tja dan is er altijd nog de kunstplant. Vroeger een lelijk plastic ding, die ook nog eens verkleurde en veel stof aantrok. Tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. En met een antistatisch middeltje in te sprayen zodat je lang plezier hebt van de kleurechte plant.

 Licht

 En dan als laatste, plaats in je plantenbak een steekspot. Dat is een spot die een pen heeft die je in de aarde steekt. Doe deze ´s avonds aan en je hebt geen donkere hoek meer in je kamer. En de bladeren van de plant werpen een mooie schaduw op je wand en plafond. Let op! Gebruik een LED lamp want deze geeft geen hitte af!

 Ik weet zeker dat je de kerstboom niet zal missen!

Mart Renes

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?