You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Samsung Galaxy Tab

Gadget Test: Samsung Galaxy Tab

geschreven door Constance

Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik tijdens de gala-avond van de Miljonair Fair de Samsung Galaxy Tab P1000 gekregen en hier volgt mijn test. Maar voordat ik hiermee begin wil ik gelijk melden dat ik de Tab niet meer kwijt wil. (Dus een heel leuk en handig cadeau om te krijgen van je eigen Kerstman.)

Voor mij was het niet moeilijk om te ‘wennen’ aan de Galaxy Tab aangezien ik al een paar maanden de Samsung Galaxy S9000 mobiele telefoon gebruik en beiden zijn zgn. Android apparaten. De apps die ik op mijn Galaxy telefoon heb, heb ik meteen ook op de Galaxy tab, dit gaat reuze makkelijk dmv. Android Market. (Dit de winkel waar je alle apps kunt downloaden, gratis of betaald, voor Android apparaten.)

Testman heeft de iPad (ook gekregen), als echt Apple fan, en daarom ontkom ik niet aan een vergelijking tussen beide tablets. Ik begin met het formaat en het gewicht: de iPad heeft een 9,7 inch display en weegt ong. 700 gram en de Tab heeft een 7 inch display en weegt 380 gram. Hierdoor kan je de Tab in een kleine handtas stoppen (of de heren in de binnenzak van een colbert) terwijl dit met de iPad niet gaat lukken. Beide tablets hebben een multi-touch scherm en je kunt het scherm roteren als je het apparaat kantelt. Het scherm van de Tab is mooi glanzend want wel 1 nadeel heeft, je ziet heel snel de vette vingers, daarom heb ik er gelijk een matte screenprotector op gedaan. Onderaan het scherm van de Tab bevinden zich 4 knoppen (instellingen, home, back, zoeken) terwijl de iPad er maar 1 heeft.

De Galaxy Tab heeft een webcamera aan de voorzijde en een 3.2 megapixels camera met flits aan de achterkant, terwijl de iPad geen camera of webcam heeft. Aan de zijkant zit een microSD-kaart houder waardoor je het geheugen kunt uitbreiden met 32 GB, en dit heeft de iPad ook niet. Wel hebben beiden een aansluiting voor een headset en een ingebouwde microfoon. Je kunt in de Tab een normaal format SIM-kaart stoppen, terwijl de iPad alleen werkt met een microSIM-kaart.

Een ander nadeel van de iPad is dat je bij de iPad geen flash websites kunt bekijken aangezien de iPad dit niet ondersteunt, terwijl de Tab dit wel doet. Verder hebben beide WiFi en Bluetooth (Bluetooth 3.0 op de Galaxy Tab en 2.1 op de iPad) en kan je met de Tab ook telefoneren. Nu ziet het natuurlijk een beetje raar uit om met de Tab aan je oor te gaan zitten bellen, maar dmv. de bijgeleverde headset, of de Bluetooth headset uit de Luxury Edition, gaat het prima. En ook kan je gebruik maken van videobellen. De iPad is alleen geschikt voor bellen via Skype, zonder een camera. Verder heb je bij de iPad de keuze uit 2 versies: alleen WiFi of WiFi en 3G, de Tab heeft standaard 3G en WiFi. Verder kan je op beide tablets naar je eigen muziek luisteren, foto’s en video’s bekijken en gamen.

Een groot nadeel van de iPad is dat je echt moet typen op het virtuele toetsenbord en dat gaat, met lange nagels, niet erg makkelijk en het 10-vingersysteem kan je vergeten want daar is de afstand van de toetsen te klein voor. En de Samsung Galaxy Tab heeft, net als de Galaxy telefoon, Swipe en dat werkt net zo snel als met 10 vingers typen en is ook nog eens lange nagels proof.

Nu heb ik dus de mogelijkheid gehad om beide tablets te testen en toch ga ik voor de Tab. Een van de hoofdredenen is dat ie een stuk kleiner, lichter en handzamer is (hij past in je hand en dat met de iPad echt niet lukken), er zit een camera op en je kunt hem ook gebruiken om mee videobellen. Voor de iPad zijn er nog meer apps en spelletjes te downloaden maar binnenkort gaat Android Market ook behoorlijk uitbreiden. Verder is het scherm groter, waardoor de iPad eerder de vervanging zal zijn van een netbook. (Maar schaf dan wel een los toetsenbord aan want het typen duurt te lang, zie mijn eerdere opmerkingen.) Een nadeel vd Tab is wel dat je niet heel gemakkelijk een krant kunt lezen want daar is het scherm niet iets te klein voor (vind ik althans) en het zou me dan ook niet verbazen als Samsung binnenkort met een Tab komt waarvan het scherm net zo groot is als dat van de iPad.

En misschien is de iPad wel gewoon meer een ‘mannending’ terwijl de Galaxy Tab toch een stuk ‘vrouwelijker’ oogt, dit komt ook door de glanzende witte achterkant.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com