You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Sitecom TV media player

Gadget Test: Sitecom TV media player

geschreven door Constance

Onderstaand testartikel is geschreven door Jamie, gastredactrice.

Zelf vind ik het fijner om films en programma’s via de TV te kijken dan via de computer. Al dat geklungel met kabels van mijn laptop naar de televisie was ik wel een beetje zat. Namens het Vrouwen Elektronica Panel mocht ik een nieuw product gaan uittesten, de TV media player MD-270 van Sitecom. Het zou een draadloze oplossing moeten bieden voor bovenstaand probleem.

De digitale mediaplayer van Sitecom is een klein apparaat waarmee je films, foto’s en muziek direct op je televisie kunt  afspelen vanaf je computer via je netwerk. Het apparaat verbind je met een scart- of HD kabel met je televisie. Vervolgens moet je het ook op het netwerk aansluiten. Dit kan op twee manieren: via een draadloze adapter en via een netwerkkabel. Omdat de draadloze adapter helaas niet is meegeleverd heb ik de mediaplayer met een netwerkkabel aan mijn modem gekoppeld. De installatie ging heel gemakkelijk en aangezien ik gewoonlijk niet zo’n ster ben in dingen installeren was dat voor mij al een grote opluchting.

Vervolgens ging ik uitvogelen hoe je die bestanden kan afspelen. Daar heb ik in het begin wel even mee geworsteld maar uiteindelijk bleek dat heel simpel te zijn. Eerst zet je de instellingen van je netwerk zo dat je de gezamenlijke mappen op je laptop of computer openbaar maakt en kan delen met alles op hetzelfde netwerk (dat was ik dus vergeten), dit is uitgelegd op de meegeleverde cd-rom. Zo kan de mediaplayer de dvd’s, programma’s, foto’s of muziek uit die map lezen.

Dan zet je alles wat je zou willen afspelen in die gezamenlijke mappen en deze kan je dan via de mediaplayer op je televisie openen en bekijken. Er zit ook een afstandsbediening bij zodat je lekker op de bank kan blijven zitten.

Ik moet concluderen dat het apparaat heel gemakkelijk werkt als je door hebt hoe het werkt. Je kan de meest gangbare bestanden afspelen zoals DivX, Avi en ook DVD’s. Ik zou het voornamelijk voor de series en films gebruiken die ik op mijn laptop heb staan. Maar heb je vakantie foto’s die je wilt laten zien? Dan heb je geen kabels meer nodig en speel je deze gewoon af op je televisie. Voor mij is het echt een uitkomst.

De Sitecom TV media player MD-270 kost rond de €100.-

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com