You are here: Home » Shoppen » Test: Diako Dieetmaaltijden

Test: Diako Dieetmaaltijden

geschreven door Constance

Ik heb het eind augustus al aangekondigd, ik zou de Diako Dieetmaaltijden gaan testen. Maar toen het pakket thuis gestuurd werd zat ik middenin allerlei feesten, brunches, lunches, verjaardagen en andere partijen dus dat was niet het goede moment om 1 week een dieet te gaan volgen.

Daarom heb ik het afgelopen week gedaan (en dat kwam prima uit, want eind van deze week ga ik heerlijk op vakantie en ik moet nog in mijn bikini) en het is me absoluut mee gevallen. Ik had gekozen voor het Fit & Slank programma waarbij je vrij veel pasta en andere koolhydraten mocht eten en toch krijg je niet meer dan 1.100 calorieën binnen. Wat me opviel was dat ik 5x per dag iets moest eten. Je begint met een proteïne drank (de smaken chocolade en vanille konden mij niet zo bekoren, ik hou meer van aardbeien of bananen) en daarna neem je als 2e ontbijt 2 knäckebröd met roomkaas, vissalade, leverworst of kruidenpaté. En op 1 dag moest ik de power muesli mengen met magere melk. De lunch bestond uit of soep of pasta en dan mocht ik halverwege de middag een tussendoortje (latte macciato reep, guarana choco energiereep, chocopompoen reep, cranberry reep, energie-vruchtenreep of een chocoladepudding) en de ene reep smaakte lekkerder dan de andere, maar het was fijn om deze reep te kunnen nemen. (Zeker als je ’s avonds nog moet gaan sporten en dan daarna pas gaat eten.) De avondmaaltijd varieerde van Frans stoofvlees t/m spagetti en van Chili con carne t/m een Frans kippannetje. Afhankelijk van de maaltijd mocht ik de ene avond wel nog een toetje (vanillepudding) of een zakje Gummibeertjes (yes!).

Het is wel de bedoeling dat je je aan de maaltijdvolgorde houdt zoals deze in het boekje staan, dus je kan niet het ontbijt van dag 1 nemen en dan de lunch van dag 3 nemen en ’s avonds het diner van dag 6. Uiteindelijk ben ik 2 kilo kwijt geraakt en dat zonder hongergevoel. Ik zou alleen de volgende keer niet meer een kant en klaar afslankprogramma kiezen (er zijn 6 verschillende week programma’s) maar de maaltijden los bestellen, zodat je alles kunt nemen wat je lekker vindt. Want de ene tussendoor reep was lekker en de andere een stuk minder. Voordeel van het Diako systeem is wel dat je niet meer de deur uithoeft om boodschappen te doen, alles wat je nodig hebt, zit in het pakket. Ik vind het een prima oplossing om een paar kilo kwijt te raken, zeker omdat je op dag 7 weer gewoon mag eten en dan kan je daarna weer gaan starten met een nieuwe week.

Conclusie: het is prima vol te houden en er zitten lekkere dingen in het pakket en minder lekkere dingen, maar smaken verschillen. Het is prima vol te houden voor 1 of 2 weken maar of je dit nu echt een half jaar kan volgen weet ik niet, of je moet alle weekprogramma’s gaan uitproberen of zelf je combinaties gaan maken. Ik vind het een perfecte oplossing voor een paar kilo teveel, bijv. na de feestdagen of als die ene jurk of broek net niet meer zo lekker zit.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com