You are here: Home » Accessoires » Update: Philips Directlife test

Update: Philips Directlife test

geschreven door Constance

Ik ben nu een aantal weken verder met mijn test met de Philips Directlife en ik ben helemaal om.

Natuurlijk ben ik soms vergeten de Directlife te dragen en ook om hem aan te sluiten op mijn pc (je moet dit nl. eigenlijk elke dag doen) maar toch heb ik een goed overzicht gekregen wat mijn bewegingspatroon en caloriegebruik is. Tevens krijg je regelmatig de kans om je doel te verhogen (maw. je moet dan meer calorieën gaan verbruiken) en ook dit gaat me goed af. Ik ben nu op weg naar het einde van mijn 16 weken periode en na deze periode komt er ook een einde aan de motivatie emails van mijn coach. (Mijn coach is Kim.) Als je de Directlife koopt krijg je er een 4 maanden lidmaatschap bij, daarna betaal je euro 12,50 per maand. Als je besluit om je lidmaatschap niet te verlengen, kan je nog steeds inloggen op je eigen pagina en je vorderingen zien, maar meer niet.

Af en toe werd ik wel een beetje ‘kribbig’ van de emailtjes die ik kreeg (zeker als een tijdje mijn Directlife niet had aangesloten of omdat ik hem een tijdje niet had gedragen) maar aan de andere kant werd ik wel weer even met mijn neus op de feiten gedrukt dat ik toch wel weer even mijn gegevens moest uitwisselen of dat ik hem weer moest gaan dragen. En het is toch ook wel weer een stimulans als je dan ziet dat je je doel voor een bepaalde periode gehaalt hebt (en als je het doel niet gehaald hebt, krijg je toch ook wel de neiging om er voor te zorgen dat je de volgende periode wel je doel bereikt).

Nu sport ik zelf zo’n 2 a 3 keer per week, dus weet ik wel dat ik redelijk veel beweging heb. Verder doe ik heel veel op de fiets (boodschappen) en aangezien ik in het centrum van Amersfoort woon, krijg ik ook lopend genoeg beweging. Maar wat wel heel bijzonder was om te zien, waren de piek en dalen tijdens mijn werk als stewardess. Ik vlieg alleen maar Intercontinentaal en heb daardoor altijd tijdsverschil. Tijdens een nachtvlucht terug naar huis, is het altijd druk aan het begin van de vlucht tot ong. 3 uur na het opstijgen, daarna slapen de passagiers en dan heb je tot ong. 2 uur voor de landing weinig of niks te doen en dan ga je aan de slag met het ontbijt. (En op sommige vluchten mogen wij ook even onze ogen sluiten.) Dit patroon zag je dan ook duidelijk terug in mijn overzicht: een klein piekje vanaf het moment dat wij het hotel verlaten, naar het vliegveld en inchecken. Daarna een grote piek tijdens het instappen, vertrekken en de maaltijdservice (duur ong. 3 uur) en dan een hele tijd weinig beweging en dan 2 uur voor de landing weer een piek. Was echt heel leuk en toch ook wel confronterend om dit zo zwart op wit te zien.

Conclusie: mijn 12-weken zitten er bijna op, maar ik vind de Philips Directlife een perfect middel voor mensen die (nog) weinig bewegen en een stok achter de deur willen/moeten hebben om meer beweging te krijgen. Verder staan er heel veel tips op de website om voldoende beweging te krijgen, zonder dat je gelijk naar de sportschool hoeft. (Want niet iedereen is een fan van de sportschool of vindt sporten leuk.) En wat (bij mij althans) heel stimulerend werkte was, dat als ik was ingelogd, ik me nog meer realiseerde dat ik makkelijk mijn doel behaalde dus dat een stapje meer helemaal niet zo moeilijk was en daardoor beweeg je gelijk dus ook meer. En na 4 maanden betaal je slecht euro 12,50 per maand voor het lidmaatschap en dat is een stuk goedkoper dan de sportschool. Het nadeel van de Directlife is dat het de bedoeling is dat je elke dag inlogt, en dat vergat ik regelmatig, evenals het dragen van de Directlife. En de mailtjes van je coach kunnen daardoor irritant overkomen, maar aan de andere kant werd ik dan wel weer even met mijn neus op de feiten gedrukt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com