You are here: Home » Gadget test » Eierkoker

Eierkoker

geschreven door Constance

Aangezien mijn eierkoker het weer begeven had (hij gaf aan dat de eieren klaarwaren, maar in het echt waren ze een bak met snot) had ik besloten om geen elektrisch model  meer aan te schaffen. Ik was daar helemaal klaar mee. Maar toch wil ik graag het perfecte medium eitje (eiwit hard/eigeel nog een beetje zacht) bij mijn ontbijt.

Daarom ben ik langs gegaan bij dé Kookwinkel van Amersfoort en ik legde daar mijn ‘probleem’ neer. En ja hoor, er was een oplossing, nl. het PiepEi. Het PiepEi werkt als volgt: PiepEi meet de watertemperatuur en berekent de kerntemperatuur van het echte ei. Met de stolling van de eidooier begint een melodie te spelen en er zijn drie verschillende niveaus van stolling; zacht, middel en hard. Deze worden aangegeven met verschillende melodieën.

Tot zover de technische uitleg over het PiepEi want het is veel leuker om het te hebben over de verschillende kleuren van het PiepEi. De Classic geel, blauw, rood, wit en het luxe 24-karaatgouden PiepEi hebben alle 3 dezelfde melodieën: Zachtgekookt: “Killing me softly”/Middel: “Ik wou dat ik een kip was”/Hardgekookt: “Carmina burana”. De Classic Blegg & White speelt bij Zachtgekookt: “Morning mood”, bij Middel: “Minnet” en bij Hardgekookt: “A little night music”. Tenslotte is er nog de Delftsblauwversie (en dat is degene die ik heb gekocht) en deze speelt bij Zachtgekookt: “In Holland staat een huis”, bij Middel: “Twee emmertjes water halen” en bij Hardgekookt: “Wilhelmus”. Ik heb gelijk een medium ei gekookt en nadat ik 3x ‘In Holland staat een huis’ had gehoord, klonk ‘Twee emmertjes water halen’ en was mijn eitje klaar. En helemaal perfect: hard eiwit en nog zacht eigeel. En wat dubbel leuk is: je hebt het eitje zoals jij het wilt en je voelt je helemaal vrolijk worden door de melodietjes die hoort tijdens het koken.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gjk14r1_WeI[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com