You are here: Home » Accessoires » Introductie Nokia N8 Smartphone

Introductie Nokia N8 Smartphone

geschreven door Constance

Eergisteren ben ik aanwezig geweest bij de introductie van de allernieuwste smartphone van Nokia, de Nokia N8. (Alle toestellen uit de N-serie zijn smartphones voor de consument, terwijl alle modellen uit de E-serie speciaal voor de zakelijke markt ontwikkeld zijn.

De N8 werkt met het Symbian 3 besturingssysteem en heeft een full touch screen. Door de ‘single’ tab (je hoeft maar 1 keer te drukken) kun je navigeren op 1 van de 3 startschermen en op elk startscherm kan je 6 applicaties plaatsen. Verder is het heel eenvoudig om te multitasken en kan je veel apps open laten staan. De zgn. pinchzoom functie zorgt ervoor dat je je mail, foto’s en browser kan vergroten en verkleinen. En met behulp van Nokiamail kan je je eigen emailadressen (max. 10 stuks) laten configuren en op de N8 lezen. Natuurlijk heeft ook de N8 de Nokia Maps navigatiemogelijkheid (77 landen) incl. alle filemeldingen, flitspalen maar ook de Lonely Planet info en alle Michelin restaurants worden vermeld. En zijn er heel veel apps beschikbaar (gratis en betaalde) voor de N8 in de Ovistore.

Een highlight is de camera van de Nokia N8, want deze heeft 12 megapixels, een Carl Zeiss 28 mm. lens en doordat er gebruik is gemaakt van een grote sensor krijg je hele mooie foto’s. Verder kan je door de ingebouwde editor alle foto’s bewerken en natuurlijk ook doorsturen naar je mail, Facebook of andere social networks. De video is natuurlijk ook van HD kwaliteit en binnenkort kan je bij de Ovi Store het speciale ‘FX Studio’ videobewerkingsprogramma downloaden waarmee je je video’s bijv. een 3D effect kan meegeven. En al het geluid is te beluisteren in Dolby Digital Plus.

Als je gebruik maakt van internet kan je ook websites met flash bekijken en verder zit er een reader op de Nokia N8 die je mail en/of sms-jes kan voorlezen. Een ander handigheidje is de ‘USB on the Go’ mogelijkheid: je kunt een speciaal kabeltje aansluiten waarop je weer een usb-stick aansluit en dan kan je heel makkelijk foto’s of andere bestanden van je telefoon naar je usb-stick laden of vv. En op deze manier is je geheugen van je telefoon te ontlasten. Ook is er een muis en en draadloos (Bluetooth) toetsenbord aan te sluiten en dan heb je met de Nokia N8 gelijk een mini-pc mee op reis. Het standaard geheugen is 16 GB en dit is uit te breiden met een MicroSD van max. 32 GB.

De Nokia N8 ligt nog niet in de winkels maar je kunt hem nu al wel, online bij Nokia, bestellen en naar verwachting worden de 1e toestellen eind september/begin oktober geleverd. De kleuren die voor Nederland beschikbaar zijn, zijn donkergrijs, wit, blauw en oranje en hij gaat (zonder abonnement) euro 479,00 kosten.

Ik heb even mogen ‘spelen’ met de Nokia N8 tijdens de presentatie maar dat was eigenlijk te kort om een goed beeld te krijgen van echt alle mogelijkheden daarom is dit artikel niet een ‘echt’ testrapport. (En er was 1 gelukkige journalist die met een exemplaar van de Nokia N8 naar huis ging, want hij won de lotterij.) Ik verwacht dan ook snel een exemplaar thuis te krijgen zodat ik een testartikel kan schrijven voor jullie. Maar 2 testjes heb ik al uitgevoerd: de N8 is te gebruiken met lange nagels en ook Nokia heeft haar Swipe app, alleen heet ie bij Nokia ‘Slide It’.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com