You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget test: Mindflex van Mattel

Gadget test: Mindflex van Mattel

geschreven door Constance

De postbode heeft weer een pakketje bij mij afgeleverd en deze keer zat daar het allernieuwste spel van Mattel in, de Mindflex. (Aankomende maand ligt de Mindflex bij ons in de winkels, dus ik had weer een primeur.) De Mindflex is vorig jaar geïntroduceerd in de VS en is daar al een groot succes, afgelopen Kerst was het hèt cadeau dat onder boom lag.

Wat houdt de Mindflex precies in? Het is de bedoeling dat je, dmv. je eigen hersenactiviteit, een balletje kan laten zweven, door een hoepel kunt laten gaan of een parcours laat afleggen. Ik heb gelijk de proef op de som genomen en, nadat ik de hoofdband om mijn hoofd had gedaan en de 2 sensoren aan mijn oorlellen had bevestigd, ging het balletje inderdaad zweven doordat ik me op het balletje ging concentreren (en in mezelf zei: hoger, hoger, hoger) en toen ik mijn concentratie liet gaan, ging ook het balletje naar beneden. En hoe meer concentratie des te hoger gaat je balletje.

MindFlex werkt door je hersenactiviteit te meten, maar maakt ook gebruik van een kleine blazer onder het speelveld, die het balletje de lucht induwt. De blazer wordt bediend door de sensoren die de hersenactiviteit meten. Hoe meer input die krijgen, hoe meer signalen ze naar de blazer sturen om krachtiger te werken. Kortom, hoe hoog of laag het balletje zweeft, wordt bepaald door de activiteit in je hersenen. Je kunt niet alleen de bal omhoog en omlaag laten gaan, maar je balletje ook een hindernissenparcours laten afleggen en dmv. de blazer de bal volgen en deze door hoepels, tunnels en andere hindernissen begeleiden.

Mocht je dit allemaal onder de knie hebben, dan kan je met max. 4 personen, verschillende spelletjes spelen, zoals de Mental Marathon (je moet dan in de snelste tijd, het uitgezette parcours volgen), Danger Zone (hierbij zitten er in het parcours 4 valkuilen die je moet zien te ontwijken), Chase the Lights (je moet met je balletje de lamp volgen die door het parcours gaat) en tenslotte nog Thoughtshot (dit is een soort basketbal, waarbij je balletje door een tunnel moet schieten). En bij een aantal spellen kan je kiezen uit 3 verschillende niveau’s.

Testman heeft vreselijk moeten lachen toen hij mij aan de slag zag met de hoofdband en het balletje, en hij geloofde er weinig van, maar was toch wel overtuigd toen hij mij aan de slag zag gaan met alleen het omhoog houden van het balletje. Ik ben er wel achter dat je dat eerst heel onder de knie moet hebben voordat je verder kunt met het volgen van het parcours want dat is toch wel behoorlijk moeilijk. Ik vind het een erg grappig spel en ik denk dan ook dat zeker jongeren hier heel veel plezier aan kunnen beleven omdat je toch hoopt dat jouw balletje het langste in de lucht blijft of het snelste door het parcours zweeft. En aangezien wij, samen met een groep vrienden, al jaren op Oudjaarsavond Party & Co spelen, denk ik dat ik dit jaar Mindflex ga voorstellen. (En dan maar afwachten of het nog net zo goed gaat na een paar glazen champagne.)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PwGuOclij6k[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com