You are here: Home » Eten & koken » Nieuw kookboek van Koken met Karin

Nieuw kookboek van Koken met Karin

geschreven door Constance

Mijn favoriete internetkokkin (en vriendin en schrijfster van koken.blogo.nl) Karin Luiten brengt op 1 september as. alweer haar 4e kookboek uit.

De titel van dit kookboek is: Koken met Karin – zónder pakjes en zakjes. En als je nu je kookboek online bestelt krijg je een persoonlijk gesigneerd exemplaar van Karin compleet met een persoonlijke boodschap of tekening!

Want ons land telt meer sterrenrestaurants dan ooit tevoren, maar zelf staan we steeds minder in de keuken en grijpen liever naar het gemaksvoedsel uit de supermarkt. Snel en makkelijk uit pakjes en zakjes, uit blikken en stoombakjes, uit diepvriesdozen en knijpflacons. Wel vier miljoen kant-en-klaarmaaltijden gaan er in ons land per dag over de toonbank. Maar gezond is anders, kijk maar eens goed naar de kleine lettertjes. Wat zit er allemaal in ons eten om het houdbaar te houden? En is het eigenlijk wel sneller, makkelijker en lekkerder dan zelf maken?

Karin vond het hoog tijd worden voor het allereerste antipakjeskookboek van Nederland. Weg met die pakjes en zakjes, want koken kun je namelijk zelf! Zelfgemaakt is niet alleen veel lekkerder, het hoeft echt niet zoveel tijd te kosten. Voor de recepten in dit boek sta je gemiddeld 20 minuten achter de pannen. Ideaal als je weinig tijd hebt om te koken maar wél heerlijk en gezond wilt eten.

Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes laat je zien hoe je populaire kant-en-klaargerechten makkelijk zelf kunt maken. Van spaghetti carbonara tot nasi goreng, van hachee tot chili con carne. Maar ook verrassend culinaire varianten voor als je een stapje verder wilt, zoals peterseliekabeljauw met botersaus, saffraanrisotto uit de oven, pastinaak-appelsoep met amandelpesto of pompoenlasagne met geitenkaas.

En wie zegt dat een kookboek altijd bedoeld is om uit te koken? Lekker lezen kan ook, want elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een bijpassende column. Zelfs alleen plaatjes kijken is al een plezierige bezigheid: naast heldere receptfotografie van fotograaf Harold Pereira bevat het boek een grote hoeveelheid illustraties en collages van de hand van Karin zelf, want een kookboek zonder illustraties is geen echt Koken met Karin kookboek.

Wil je weten hoe dit boek tot stand is gekomen, lees dan het twaalfdelige antipakjeskookboekfeuilleton op koken.blogo.nl.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com