You are here: Home » Gadgets » L’Air du Temps by Starck

L’Air du Temps by Starck

geschreven door Constance

Nina Ricci heeft 1 klassieke geur: L’Air du Temps en zij vonden het tijd om de parfumfles, waarin deze geur zit, een nieuwe look te geven.

En niemand minder dan ‘mijn’ favoriete ontwerper, Philippe Starck, is hiervoor gevraagd want hij is een enthousiaste drager van L’Air du Temps, ondanks het feit dat dit een damesparfum is. Het is voor Starck ook de 1e keer dat hij een parfumfles ontwerpt en hij vond het belangrijk dat de fles herkenbaar is als L’Air du Temps daarom zijn de 2 duiven ook terug te vinden op de Starck fles.

Er zijn trouwens al diverse kunstenaars aan de gang gegaan met de L’Air du Temps fles.  De eerste “Zon” flacon werd in 1948 door de Catalaanse beeldhouwer Joan Rebull gemaakt. Deze flacon had een dop met een ingegraveerde duif. L’Air du Temps ging de geschiedenis in niet alleen als geur maar ook als symbool voor vrede. In 1951 ontwierp Marc Lalique de door Robert Ricci gedroomde flacon met de beroemde “vredesduiven”. In 1999 werd deze flacon uitgeroepen tot mooiste flacon van het jaar. De flacon werd geprezen om de puurheid van het kristal. In de jaren ’50 en ’60 verschenen de meer traditionele versies van L’Air du Temps zoals de in 1948 “Swan Neck” in 1950, de “Watch” en in 1968 de“Style”. De grote herleving van de duiven kwam in 1986 met de introductie van de “Embossed Doves” en werd in 2008 onderstreept met de slanke “Torsades” flacon met de twee vredesduiven op de dop.

De, in 1951, ontworpen Lalique-flacon Philippe Starck tot een moderne interpretatie van de twee vredesduiven, die opnieuw en voor eeuwig versmelten met de tijd. De extreem gladde rondingen zijn de essentie van de betekenis. Want als beweging de incarnatie is van actie, dan staat het gelijk aan vrijheid, als de duiven vrede symboliseren, dan zijn zij ook een bron van
ultieme vrouwelijkheid en van eeuwige liefde.

L’Air du Temps by Starck is vanaf half september 2010 exclusief verkrijgbaar bij alle Pour Vous Parfumerie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com