You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Nokia N97 Mini

Gadget Test: Nokia N97 Mini

geschreven door Constance

De afgelopen tijd zijn er weer een paar mobiele telefoons door mij getest en daar was de Nokia N97 Mini er ook een van.

Wat mij erg aanspreekt van de Nokia N97 Mini is dat deze telefoon een ‘echt’ toetsenbord heeft. Je kunt dit QWERTY toetsenbord zichtbaar maken door het bovenste gedeelte van de telefoon weg te schuiven (dit ging bij mij niet altijd even soepel) maar natuurlijk heeft de telefoon ook een virtueel toetsenbord. Dit toetsenbord heb ik geprobeerd, maar helaas werkt dit op de warmte van je vingertoppen en met lange nagels werkt dat niet makkelijk. Dus na 2x een sms-je verstuurd te hebben (wat me ong. 5 minuten per sms kostte, omdat ik elke keer de verkeerde toets aanraakte) heb ik het virtuele toetsenbord gelaten voor wat het was. Je kunt de telefoon zowel horizontaal als verticaal gebruiken en ook het omzetten van bijv. foto’s van horizontaal naar verticaal en v.v. werkt perfect.

Ik heb om mijn eigen Nokia E71 ook de navigatie van Nokia gedownload, maar met de N97 Mini kom je net even iets verder, want hierop zijn ook de orginele Michelin gidsen en kaarten voor restaurants en hotels te bekijken en de Lonely Planet tips voor allerlei verschillende landen en steden. De navigatiemogelijkheid op de Nokia N97 Mini werkte bij mij prima, je kunt kiezen voor alleen een routebeschrijving met een kaart maar ook voor een gesproken route navigatie. Je kunt de N97 Mini dmv. de meegeleverde autoaccessoires op de vooruit van je auto bevestigen, maw. je hebt echt een mobiele telefoon en een navigatiesysteem ineen.

Conclusie: Ik vind de Nokia N97 Mini een prima smartphone, maar toch zou ik hem niet zo snel aanschaffen en de hoofdreden is toch het beeldscherm dat op warmte werkt. (Waar is in hemelsnaam het ‘oude’ touchscreen gebleven dat gewoon werkte als je met een stylus of je nagel erop tikte?) En dat ondanks het (in- en uitklapbare) QWERTY toetsenbord, want je maakt toch regelmatig gebruik van het scherm om dingen aan de tikken en dan zitten mijn nagels echt in de weg.

Verder werkte de telefoon zoals je van een Nokia gewend bent, en ook zonder dat je de gebruiksaanwijzing hoefde te raadplegen was de telefoon makkelijk te bedienen. Ik vind hem wel wat dik maar een voordeel daarvan is wel dat je hem makkelijk kan terugvinden in je tas. (Voor in een colbertjasje of broekzak is ie aan de grote kant.)

Over de kleur ben ik meer dan tevreden, Nokia brengt steeds vaker witte telefoons uit, en ik heb ook het witte exemplaar als testmodel gekregen. En mocht je het helemaal chic willen doen, er is een gelimiteerde gouden uitvoering te koop, incl. een uitgebreider (gouden) accessoirespakket.

Mocht je een complete smartphone met een navigatiesysteem willen aanschaffen en ben je een Nokia addict, kopen deze telefoon! (En evt. je nagels wat korter knippen.)

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Nokia gebruikster 11 januari 2011 - 19:41

Ik heb zelf lange nagels en mijn Nokia mini N97 mini werkt uitstekend als ik er met mijn nagels op klik 😉

Reageer
Nokia gebruikster 11 januari 2011 - 19:41

Ik heb zelf lange nagels en mijn Nokia mini N97 mini werkt uitstekend als ik er met mijn nagels op klik 😉

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com