You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » Solarspot, Solatube daglicht in de duisternis

Solarspot, Solatube daglicht in de duisternis

geschreven door Constance

Iedereen heeft wel een ruimte in zijn of haar huis, waar je altijd het licht moet aandoen, omdat er geen daglicht is. In sommige ruimten, zoals een berging of inbouwkast, waar je telkens maar even bent, is het niet erg om even het licht aan te moeten doen. Je bent tenslotte maar even in die ruimte.

 Anders wordt het als het bijvoorbeeld om een badkamer gaat. Hier ben je doorgaans langer en moet het kunstlicht dus ook langer branden. Bovendien geeft kunstlicht meer schaduwen en is toch minder prettig dan daglicht.

 Maar ook een aanbouw aan een woonkamer kan de bestaande woonkamer een stuk donkerder maken. De één kiest voor een glazen dak in de aanbouw, maar niet iedereen wil dat. Dat kan zijn in verband met het lastig schoonhouden van het glazen dak of in verband met de privacy (denk aan buren, die van bovenaf door het glazen dak in de woonkamer kunnen kijken).

 Maar ook kun je andere ruimten hebben, waar slechts heel weinig daglicht binnenkomt door een klein raampje en waar geen groter raam geplaatst mag worden.

 Diverse bedrijven hebben zich over dit probleem gebogen en hebben een mooi product op de markt gebracht. Zo zijn er o.a. Solatube  en Solarspot.

 Hoe werkt het? Op het dak worden één of meer kleine lichtkoepels gemonteerd. Deze lichtkoepel is aangesloten op een buis met een reflecterende binnenkant. Door deze buis wordt het daglicht, dat door de lens naar binnenkomt, weerkaatst in de buis en komt zo via een lens aan het andere uiteinde van de buis (bijv. in het plafond van uw badkamer of andere donkere ruimte) de ruimte binnen , waar u het daglicht wilt hebben. Solarspot kan zelfs een daglichttransport met een lengte van 25 meter overbruggen!Via Solarspot komt u in aanmerking voor Energie Investering Aftrek ( EIA )

Ingrid Gommers, InterieurTipgever voor West-Brabant en Zuid-Holland-zuid

Gerelateerde artikelen

4 reacties

De VELUX daglichtspot by Lovegrove - Wonen - Wonen.Blogo.nl 5 juli 2010 - 08:35

[…] mijn collega Interieur Tipgever Ingrid Gommers al gesproken over daglicht in de duisternis mbv de Solarspot, Solatube. Hierbij nog een vervolg met de……. Lovegrove van Velux.De nieuwe dimensie van natuurlijk […]

Reageer
De VELUX daglichtspot by Lovegrove - Wonen - Wonen.Blogo.nl 5 juli 2010 - 08:35

[…] mijn collega Interieur Tipgever Ingrid Gommers al gesproken over daglicht in de duisternis mbv de Solarspot, Solatube. Hierbij nog een vervolg met de……. Lovegrove van Velux.De nieuwe dimensie van natuurlijk […]

Reageer
De VELUX daglichtspot by Lovegrove - Wonen - Wonen.Blogo.nl 5 juli 2010 - 08:35

[…] mijn collega Interieur Tipgever Ingrid Gommers al gesproken over daglicht in de duisternis mbv de Solarspot, Solatube. Hierbij nog een vervolg met de……. Lovegrove van Velux.De nieuwe dimensie van natuurlijk […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com