You are here: Home » Digitale fotografie » Samsung NX5 compacte camera

Samsung NX5 compacte camera

geschreven door Constance

Met de NX5 lanceert Samsung een aantrekkelijk instapmodel systeemcamera. Met de NX10 camera liet Samsung begin dit jaar al zien dat systeemcamera’s met verwisselbare lenzen een interessant alternatief is op spiegelreflexcamera’s.

De nieuwe NX5 heeft een handzaam formaatje en een laag gewicht maar wel alle mogelijkheden om kwalitatief hoogwaardige plaatjes te schieten. Met objectieven die net als bij een spiegelreflexcamera verwisselbaar zijn, biedt de NX5 volop uitdagingen om creatiever te fotograferen. Ook als je budget niet toereikend is voor een spiegelreflexcamera.

Net als zijn grote broer, de NX10, zet de NX5 in op een CMOS sensor met APS-C formaat, dat voorheen alleen voor spiegelreflexen werd gebruikt. De NX5 beschikt over een TFT-scherm van 3 inch.

De Samsung NX5 in zwarte uitvoering is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 599,- inclusief BTW.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com