You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Bamboo Pen & Touch

Gadget Test: Bamboo Pen & Touch

geschreven door Constance

Ong. 1 maand geleden heb ik jullie gemeld dat ik het nieuwste Wacom Bamboo tablet (de Bamboo Pen & Touch) zou gaan testen.

bamboo

Het merk Wacom was voor mij geen onbekende aangezien ik al een aantal jaren met de Bamboo One werk ipv. met een muis. (Jammer voor mijnheer Philippe Starck, want zijn designmuis ligt nu werkeloos op mijn bureau, maar ik vind een tablet met een pen gewoon lekkerder werken.) Daarom was het voor mij dan ook een fluitje van een cent om met de Bamboo Pen & Touch aan de slag te gaan. Een aantal features van de Bamboo Pen & Touch zijn vergelijkbaar met die van mijn Bamboo One, maar de Pen & Touch heeft ook een aantal nieuwe, handige, functies.

Ik vond de mogelijkheid om het tablet te gebruiken zonder de pen erg handig, ook omdat ik zo af en toe mijn pen ergens neerleg en deze dan niet zo snel meer kan terugvinden. En het is gelijk een goede ontspanningsoefening voor je vingers. Ook het doorbladeren van foto’s geeft het idee dat je een ‘touchscreen’ hebt, zonder de hoge kosten van zo’n scherm. Het tekenprogramma is het niet voor mij (ik ben geen ster in tekenen, maar daar lag het niet aan) maar het is een leuke gadget voor als je bijv. kinderen hebt. En het rode lusje voor de pen is leuk, maar als je de pen er eenmaal in hebt gedaan, is het vrij moeilijk om deze er weer uit te krijgen.

Eindconclusie: Ik moet eerlijk zeggen dat als ik nog niet in het bezit zou zijn van een tablet met een pen, ik de Bamboo Pen & Touch absoluut zou aanschaffen (mede door de combinatie van een pen en de aanraakmogelijkheid) maar mijn oude Bamboo One functioneert ook prima (ondanks dat deze geen touchfunctie heeft) en ik ben daardoor nog niet geneigd om mijn tablet te vervangen, tenzij hij stuk gaat.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com