You are here: Home » In & om het huis » Balkon opknappen, pimp hem op!

Balkon opknappen, pimp hem op!

geschreven door Constance

balkon

Met de juiste materialen en accessoires maak je van het balkon een buitenkamer waarvan je de hele zomer kunt genieten. De trend is om het buiten net zo smaakvol en comfortabel te maken als binnen.

Zorg dat de kleuren en materialen van buiten aansluiten op het interieur voor een evenwichtig geheel. Met praktische en slimme oplossingen maak je ook van een kleiner balkon een leefruimte waar je op een zomerse dag heerlijk kunt eten, lezen of zelfs werken.

Begin met de juiste vloerbekleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan betonverf in een passende kleur, houten vloerdelen, tegels, kunstgras of synthetisch buitentapijt.  Met een breed scala aan outdoor design is er ook voor de kleinere oppervlakte het ideale tuinmeubilair te vinden.

Een bistroset of een bankje met opbergmogelijkheden zou een idee kunnen zijn. Een stel gekleurde buitenkussens maken het comfortabel en mooi. Voor het echte buitengevoel is een beetje “groen” op het balkon niet weg te denken. “Rephorm” heeft zeer leuke oplossingen bedacht om het balkon dat beetje extra te geven.

tulpen

Zo hebben zij leuke bloempotten die je over de railing van het balkon kunt hangen of een systeem waarin je bijvoorbeeld kruidenplantjes kunt kweken. De Topsey Turvey is een leuk idee om boven de grond groenten te houden. Dan nog sfeervolle verlichting, een buitenhaard of vuurkorf erbij en je balkon is compleet.

Denk erom rook je (boven) buren niet uit met je vuurtje!

Saskia de Boer Interieurtipgever Limburg

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Marloes 3 februari 2015 - 13:46

Hallo! Wat een leuk artikel! Ik heb zelf maar een klein balkonnetje, maar ik vind het wel belangrijk dat het er gezellig is. Ik heb vorige zomer mijn balkonvloer belegd met tegels, stond een stuk leuker dan alleen beton! Dit voorjaar koop ik nog wat leuke plantjes en kussentjes, en dan is mijn balkon weer zomerklaar!

Reageer
Marloes 3 februari 2015 - 13:46

Hallo! Wat een leuk artikel! Ik heb zelf maar een klein balkonnetje, maar ik vind het wel belangrijk dat het er gezellig is. Ik heb vorige zomer mijn balkonvloer belegd met tegels, stond een stuk leuker dan alleen beton! Dit voorjaar koop ik nog wat leuke plantjes en kussentjes, en dan is mijn balkon weer zomerklaar!

Reageer
Marloes 3 februari 2015 - 13:46

Hallo! Wat een leuk artikel! Ik heb zelf maar een klein balkonnetje, maar ik vind het wel belangrijk dat het er gezellig is. Ik heb vorige zomer mijn balkonvloer belegd met tegels, stond een stuk leuker dan alleen beton! Dit voorjaar koop ik nog wat leuke plantjes en kussentjes, en dan is mijn balkon weer zomerklaar!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com