You are here: Home » In & om het huis » HUISJE BOOMPJE, ja! BEESTJE? Nee!

HUISJE BOOMPJE, ja! BEESTJE? Nee!

geschreven door testman

IMG_7239

Een huis met tuin, en een huisdier (en eventueel kinderen) erbij. Hét HUISJE, BOOMPJE, BEESTJE gevoel waar menigeen van droomt. Maar als u besluit om uw huis te gaan verkopen past BEESTJE in deze rij niet goed thuis. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen droom. Misschien houdt uw nieuwe eigenaar helemaal niet van dieren. Sterker nog: het kan zijn dat hij of zij bang, of allergisch is voor uw lievelingsdier.

DSC_0127

U adoreert uw zachtaardige hond, uw kindvriendelijke chinchilla of tamme kanarie. Misschien kunt u zich voorstellen dat een ander die liefde niet met u deelt? En wat als dit uw potentiële koper betreft? Dan is uw hartendief plotseling een mogelijk verkoopverstorend element.

Hoe kunt u als dierenliefhebber uw huis en tuin nu wél verkoopklaar maken?

Dierenliefde is erg persoonlijk. Daarom is alles rondom het thema dier af te raden bij de presentatie van uw te koop staande woning. Bij de presentatie wil zeggen: buiten beeld voor de koper. Uw dier blijft ,uiteraard!

Naast levende dieren zijn tevens alle associaties met beesten op uw verkoopfoto’s af te raden.  Of deze exemplaren nu aan de wand zijn afgebeeld, als verzameling in een vitrine geëtaleerd of opgezet op uw dressoir pronken.

Uitzonderingen (alléén in uw tuin!) daargelaten. Een landgoed met paardenweide verkoopt met een levendige stal uiteraard beter dan met een lege. Laat het genot zien. Hoeveel mensen dromen er niet van een eigen paard of pony? En de kippenren bij uw woonboerderij benadrukt juist het idyllische buitenleven gevoel. Een kakelvers eitje voor bij het ontbijt past daar prima bij…

eigen paardvers eitje van eigen kip

Benadruk dus vooral de verkoopbevorderende aspecten van uw huis en tuin! En benut alle mogelijke koopargumenten die -voor uw koper- iets toevoegen aan uw verkoopobject!

Tips voor de verkoop van uw huis:

Liever géén levende dieren, en dus ook geen dierenbenodigdheden op uw verkoopfoto’s.

Berg uw dierenverzamelingen, -foto’s, -beeldjes of andere tentoongestelde beesten op, uit het zicht.

Tips voor tijdens een bezichtiging van uw huis:

Liever géén loslopende dieren in of rond uw huis.

Berg de hondenmand, hamsterkooi, krabpaal, voederbakken of… op, uit het zicht.

Zorg dat uw huis vrij van geurtjes is, zonder reuksporen van dieren.

Wellicht kan uw hond, kat of cavia even een uurtje naar de buren…

Ik heb, zelfs als wél dierenliefhebber, ook zo mijn grenzen…

In mijn geval zou oppassen op een reptiel van de buren lastig worden, want die komt er bij mij niet in. Geen gekko, slang of hagedis. Zelfs niet in een hermetisch afgesloten terrarium. Want ik wil helemaal niet zíjn in een woning waar ook reptielen verblijven, laat staan wonen. Dus stel dat ik als woningzoeker een reptiel op de verkoopfoto’s tegen zou komen, dan haak ik meteen af. Dat is mijn grens. Het is maar dat u het weet…

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com