You are here: Home » In & om het huis » Verkooptips voor open dagen.

Verkooptips voor open dagen.

geschreven door Constance

kattenbak weggewerkt

Tijdens een bezichtiging ( in het hele land hebben makelaars kijkdagen georganiseerd) krijgen kijkers een totaal ervaring: ze kunnen je woning niet alleen zien, maar ook voelen, horen en ruiken. Uit experimenten blijkt dat mensen de geur van hun eigen huis erg goed herkennen en dat die geur een gevoel van rust, veiligheid en zekerheid geeft. Een vreemd huis ruikt niet vertrouwd en daarom voelen we ons altijd eerst een beetje onwennig. Waar let je op als je woning laat bezichtigen.

 

Checklist bezichtiging:

*             Zorg voor voldoende (loop)ruimte en verwijder al het meubilair waar kijkers over kunnen stuikelen. Maar een vrije doorloop in kamers, hallen en gangen, draai de eettafel zo dat er meer ruimte rondom ontstaat.

*             Zorg voor een comfortabele temperatuur in huis.

*             Ruim op: haal zoveel mogelijk overbodige spullen weg, berg de vuile was op. Zet de wasmand in een kast of desnoods even in de schuur, maak het aanrecht en alle tafelbladen leeg.

*             Zorg voor rust door alle persoonlijke foto’s, souvenirs, het prikbord en de post weg te halen.

*             Zet de radio, televisie en computer uit.

*             Beperk het gezinsleven tot een minimum en breng indien mogelijk de huisdieren naar de buren of familie.( katten bak schoon!)

*             Maak je huis zo licht mogelijk: doe gordijnen open, haal zonneschermen op, doe het licht aan, zeem de ramen.

*             Zorg dat de hele woning fris ruikt: ventileer de badkamer, zet de hondenmand buiten, haal asbakken weg, rook op kijkdagen buiten, verschoon de vuilnisbak.

*             Maak de bedden netjes op, bij voorkeur met een strak gestreken overtrek of neutrale sprei.

*             Doe de wc-bril naar beneden, klep dicht.

*             Maak de tuin gezellig: veeg dode bladeren weg, zet- ook in de winter – de tuinset buiten, zet wat groenblijvende of bloeiende planten in potten.

*             Zorg dat het huisnummer vanaf de straat goed zichtbaar is.

 Tot slot nog een tip: iedereen is geïnteresseerd in leuke verhalen achter het huis. Bijvoorbeeld dat er vroeger een winkeltje in zat of een bijzondere persoon heeft gewoond. Ook iets verrassends, bijvoorbeeld een bijzonder detail of leuk zolderkamertje, werkt erg goed. Kortom, maak daar gebruik van als je die mogelijkheid hebt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com