Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Samsung Tab S4 Test; Samsung Tab S4
  • Test; Samsung Level Box Slim Test; Samsung Level Box Slim
  • Print je foto’s met de Samsung Image Stamp Print je foto’s met de Samsung Image Stamp
  • Test; Samsung Level Box Slim speaker Test; Samsung Level Box Slim speaker
  • Samsung POWERbot VR7000 robotstofzuiger Samsung POWERbot VR7000 robotstofzuiger
  • Test; Samsung Galaxy S7 en Samsung Gear 360 Test; Samsung Galaxy S7 en Samsung Gear 360
ladygadgets

Samsung Diva & Samsung Diva Folder

Ik ben afgelopen maandag in het bezit gekomen van mijn 2e Samsung Diva telefoon, nl. de Samsung Diva Folder.

En het was weer even wennen, want de Samsung Diva Folder (S5150) is nl. een clamshell model, maw. je moet hem weer opklappen om te kunnen bellen, sms-en en mailen. Voordeel is wel dat je weer gebruik kunt maken van een ‘gewoon’ toetsenbord, dus geen gepruts meer met te lange nagels. Verder kan je ook bij de Samsung Diva Folder uit verschillende achtergronden en thema’s kiezen. Ik vind zelf de LED-verlichting op de bovenkant van het zilveren klepje erg mooi, je krijgt (afhankelijk hoe lang de tijd is ingesteld) de klok te zien, maar als je gebeld of een sms krijgt, kan gelijk zien wie je probeert te bereiken.

01032010079
De verschillen tussen de Diva's zijn oa het scherm en het toetsenbord

De zilveren Samsung Diva Folder heeft verder dezelfde features als haar witte zus, de Samsung Diva. Ook hier zit een 3.2 megapixels camera op (alleen met 4x digitale zoom, ipv. 2x), een videospeler en een mp3 speler en een fm-radio met GPS. Ook kan je in beide telefoon een externe MicroSD van max. 16 gb stoppen zodat je op je mobiele telefoon als je eigen muziek, foto’s en video kunt beluisteren en bekijken. (Je hebt eigenlijk geen aparte mp3 speler meer nodig.) Verder hebben beide telefoons de mogelijkheid tot het maken van een fake call en om een sos bericht te sturen. De Samsung Diva Folder is wel een stuk kleiner en ook een stuk lichter dan de Samsung Diva, maar dat komt waarschijnlijk doordat het display van de Samsung Diva een stuk groter en avanceerder (touchscreen) is dan de Samsung Diva Folder.

Beide Samsung Diva’s worden geleverd met een oplader, een hoofdtelefoon (bij de witte Diva een witte headset en bij de zilveren/zwarte Diva een zwarte), een usb-kabel voor aansluiting met je pc en een cd-rom met daarop het stuurprogramma Samsung PC Suite. (Helaas werkt dit stuurprogramma nog niet op Windows 7, dus dat heb ik niet kunnen testen.)

interface diva
De overeenkomsten van de Diva's

Mijn eindconclusie vwb de beide Samsung Diva’s: beide Ladyphones zien er erg mooi uit en het oog wil ook wat, niet waar? De witte Diva heeft wel meer mogelijkheden en is daardoor een geduchte concurrent van de bekende iPhone, alleen hoef je bij deze Diva je nagels niet af te knippen want het touchscherm werkt prima, ook met lange nagels. De zilveren Diva Folder heeft wat minder mogelijkheden maar voldoet perfect als je niet op allerlei snufjes zit te wachten die je toch niet gebruikt. Ik vind de buitenkant vd. Folder geweldig om te zien, zeker met de LED verlichting, en alle functies zitten op dezelfde plaats als bij de ‘oudere’ Samsung modellen, dus ideaal voor dames die een hekel aan het doorlezen van gebruiksaanwijzingen hebben. Daarom kan ik niet echt mijn voorkeur voor 1 van de 2 modellen geven, ze zijn beiden praktisch en handig maar wel op hun eigen manier.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?