You are here: Home » Gadget nieuws » To vouwfiets or not to vouwfiets

To vouwfiets or not to vouwfiets

geschreven door Constance

Een vouwfiets, echt zo’n ding waarop ik absoluut niet gezien wilde worden. Met mijn 1.85 m zou ik er vast vreselijk misplaatst uitzien op zo’n minifietsje. En bovendien had ik zo’n ding niet nodig. Maar nu ik een rasechte treinforens ben geworden, schiet het woord ‘vouwfiets’ steeds vaker door mijn hoofd. 

Het televisieprogramma Kassa voelde dit blijkbaar haarfijn aan en testte op 16 januari 2010 een aantal vouwfietsen. Een groep fanatieke fietsers en een aantal experts mocht tien opvouwbare fietsen onderwerpen aan een test. Hoe goed zijn ze te vouwen, hoe zwaar zijn ze, fietsen ze comfortabel en zijn ze stevig en van duurzaam materiaal? 

Brompton RegisDe Brompton Regis met drie versnellingen kwam als beste uit de test. Het opvouwen van de fiets gaat met gemak zodat het bekende tafereel van verwoed duwen en trekken aan je vouwfiets op het perron jou bespaard blijft. Ook sjouwen op het station hoeft niet, met de kleine wieltjes trek je deze fiets als een koffer achter je aan. De 12,9 kg aan gewicht hoef je dan alleen de trein in te tillen. Een groot voordeel: een vouwfiets mag je gratis per trein vervoeren. 

Voor mijn gevoel zijn vouwfietsen erg wankel in gebruik, maar de fietsfanatiekelingen en experts geven de Brompton Regis een dikke acht op dit punt. Hij remt, fietst en stuurt erg goed. Met al deze positieve kritieken ben ik zeker een stuk milder gaan denken over de vouwfiets. Wellicht cross ik er over een tijdje wel enthousiast op rond. Maar dan moet ik voor de Brompton Regis wel eerst 1013 euro neerleggen, wat hem meteen de duurste vouwfiets uit de test maakt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com