You are here: Home » Badkamer » DTile, de tegel die het hoekje omgaat…

DTile, de tegel die het hoekje omgaat…

geschreven door Constance

Dtile

In het Eigen Huis magazine van Januari kwam ik een leuk artikel tegen over vernieuwing op bouwgebied. Deze maand wordt de 3D-tegel besproken.

Nieuwsgierig heb ik direct de site  bezocht. Wat een leuk product!

Het lijkt een gewone witte keuken/badkamer tegel maar dan met wat extra’s…Deze tegels hebben een paar opvallende details. In de hoeken gaan de tegels het hoekje om, alsof ze eromheen zijn gevouwen. Er zijn ook speciale tegels met een functie.Zoals tegels met een handdoekhaakje, bekerhouder, handgreep of ventilatierooster.

dtile planchetdtile towe lhook

 Op de site is te lezen hoe deze noviteit is ontstaan. Droog Design heeft de ontwerpers Peter van der Jagt en collega Jan Kwakkel al in 2009 benaderd om een badkamer product te ontwerpen. De tegel die de hoek om ging werd goed ontvangen waardoor twee jaar later een volgende opdracht werd gegeven voor het ontwerpen van een functie tegel voor een keukenbeurs in Milaan.

dtilespacejar

Door deze twee vernieuwingen op tegel gebied samen te voegen worden zowel keukens als badkamerontwerpen kunstwerken op zich. De tegel is ook geschikt voor buitengebruik en is vorstbestendig. Misschien een idee voor de buitenkeuken?

Er moet wel een goede tegelzetter komen voor een mooi eindresultaat. De doe-het-zelver zal veel moeite hebben met deze tegel.

Het mooiste resultaat heb je als de lengte van de wand is berekend op de tegel. Het is dus zaak om de badkamer of keuken te laten ontwerpen zodat de tegels precies passen. Maar dan heb je ook een bijzonder geheel zonder afgezaagde tegels, stripjes of kitranden. De tegel is er in een aantal standaard kleuren maar blijkt op verzoek in alle kleuren leverbaar.

 Lizette Zeef, InterieurTipgever Regio Den Haag/ Rotterdam

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com