You are here: Home » Accessoires » Gadget test: de Nook

Gadget test: de Nook

geschreven door Constance

Ik heb vorig jaar al een uitgebreid testrapport geschreven over de eReader van Sony, maar ik had zelf toen al een bestelling geplaatst voor de Nook, de eReader van Barnes & Noble.

nook-barnes-noble

Je kunt de Nook alleen maar bestellen als je een Amerikaans (post)adres hebt, maar dat ‘probleempje’ heb ik opgelost door de Nook te bestellen via Usunlocked.com. En de eigenaresse Linda is een Nederlandse, dus mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kan je je mail gewoon in het Nederlands versturen.

Waarom ik voor de Nook heb gekozen, vraag je je misschien af, zeker omdat het nogal wat tijd heeft gekost voordat ik ‘m in huis had. De reden is dat de Nook op Android draait en er WiFi opzit. Er komen in de toekomst allerlei handige apps voor de Nook en ook kan je dan vanaf de Nook, via WiFi, je mail lezen en even internetten. (En natuurlijk boeken lezen, muziek luisteren en foto’s bekijken.)

Vlak voor de Kerst is ie binnengekomen en ik had net nog tijd genoeg om een aantal boeken van de Barnes & Noble site te downloaden. De Nook wordt geleverd met een USB kabel, zodat ie kan worden opgeladen via je pc of notebook en met een stroomadapter (incl. Amerikaanse platte stekker, dus zorg wel voor een Amerikaans-Nederlandse adapter) en deze werkt ook op 220 Volt. Er staan 3 boeken op, (Pride & Predudice, Little Women en Dracula), niet het allerleukste assortiment maar je kunt wel gelijk beginnen met lezen. En vergeet niet om gelijk de allernieuwste versie van de firmware te downloaden.

Het scherm is opgedeeld in 2 schermen, onderaan zit het kleuren touchscreen scherm en daarboven het zwart-wit leesscherm. Je bladert door je boek (of tijdschrift of krant) dmv. de knopjes die aan de beide kanten van het leesscherm zitten en het touchscreen is bedoeld om tussen de verschillende programma’s te navigeren.

nook

Ik heb ook een aantal boeken gedownload van de Barnes & Noble site (je kunt ook via Bol.com boeken op je Nook zetten) en dat gaat als volgt: je vraagt eerst een Amerikaans IP adres aan (google dit even) en vervolgens meld je je Nook bij Barnes & Noble. Je geeft een Amerikaans adres op en je Nederlandse creditcard. Dan bestel je je boeken, betaalt ze en via de WiFi verbinding van je Nook staan ze binnen no time in je boekenlijst. (Dus geen gedoe met downloaden en slepen, wat bij een andere eReader nogal een ‘drama’ was.) Je kunt ook een SD kaart plaatsen (bijv. met je muziekcollectie) maar zonder deze kaart kan je ong. 1500 boeken op de Nook zetten en de batterij gaat, zonder de WiFi functie, ong. 10 dagen mee.

Aangezien ik met Kerst in Dubai was (ja, als stewardess moet je gewoon werken met de feestdagen) heb ik de Nook ook kunnen testen op het strand, in de volle zon. En zelfs toen bleef het scherm heel helder en waren mijn boeken perfect te lezen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com