You are here: Home » In & om het huis » A touch of frost op de veranda

A touch of frost op de veranda

geschreven door Constance

bevroren-druppel

“De eerste echt koude ochtend. De ruiten zijn bedekt met ijs. Buiten is het onwaarschijnlijk stil. De tuin ligt er bij als een winters paradijs. Snel naar buiten voordat de glinsterende ijskristallen op de bladeren verdwijnen! “   (citaat uit Home and Garden dec’04 )

 Helaas maken we deze winterse dagen weinig mee, maar we kunnen natuurlijk wel de sfeer nabootsen. Een paar eenvoudige tips helpen hierbij.

Tegenwoordig zijn steeds meer huizen voorzien van een veranda. Heerlijk voor de lange zomeravond…maar tevens uitstekend geschikt om ook de wintersfeer van buiten naar binnen te brengen.

Wanneer je nu in de winkels komt tref je overal kerstartikelen aan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij een Tuin warenhuis. Al meer dan een maand zijn deze warenhuizen omgetoverd tot een winterse paradijzen. Vooral dieren zijn deze winter een trend zoals bijvoorbeeld de sneeuwuil, de fazant en het hert.

EFSA/autumn-winter 2009-2010/aurora boralis/20081103/5880

Tover je veranda om met deze winterse artikelen. Je kunt daar nu echt mee beginnen. Haal de winter naar je toe! Hang een aantal boomstammen/takken onder het dak van je veranda en bespuit deze met kunstsneeuw. Zet een sloophouten tafeltje neer en leg hierop een sneeuwkleed. Zo ook op de grond (eventueel eerst een plastic zeil neerleggen).

Hang vervolgens witte accessoires op, zoals sterren, ijspegels etc. en zet de uilen in de takken. De herten, eekhoorns etc op de grond en een vogelhuisje bestrooid met namaak sneeuwvlokken op het tafeltje. Een pot met brandgel  is ook erg leuk wanneer de schemer invalt. Om het geheel af te maken laat je er blauw (ledlamp) licht op schijnen en klaar is je winterveranda!

Maakt de chocomelk maar warm, want al is het buiten (helaas)nog geen winter met de bovenstaande tips is deze wel heel dichtbij!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com