You are here: Home » Design meubels » Interieurtrend 2010 – Metamorfose van de tafel

Interieurtrend 2010 – Metamorfose van de tafel

geschreven door Constance

Veel nieuws op tafelgebied, in de zin van vernieuwende bladvormen en aparte poten. De aandacht voor groen en eco-design loopt als een rode draad door de nieuwe collecties. Verrassend en vertrouwd tegelijk zijn de (salon)tafels geïnspireerd op aloude Origami-technieken, maar nu juist tot stand gekomen dankzij innovatieve freestechnologie. Heel handig zijn de écht opvouwbare tafels en stoeltjes die als flatpack, dus volledig plat verpakt, gekocht worden en thuis langs de vouwlijnen heel eenvoudig worden opgebouwd. Een trend waar we veel van verwachten. Immers: diamonds are forever. Ontdek zelf wat de meubelfabrikanten dit najaar in petto hebben. Laat je meevoeren en verleiden door al het moois. De woonwinkels hebben al een facelift ondergaan. Nu jouw interieur nog!

arctic-rock-studiojspr

Sculpturaal

Met zijn Arctic Rock serie geeft Jasper van Grootel (Studio JSPR) de aanzet tot een meer sculpturale vormgeving. Alle meubels zijn met de hand gecarved en verstek gezaagd uit massief hout en daarna hoogglans afgewerkt met witte pianolak. Voor meer informatie www.studiojspr.nl (Foto: Carin Verbruggen).

tianzen-lotus

Vouwwerk

Tian Zhen groeide op in China waar ze op de kleuterschool haar eerste kraanvogel vouwde. Inmiddels past ze in haar ontwerpen vaak origami toe. Door de speciale vouwtechnieken wordt het papier vele malen sterker, maar behoudt het de flexibiliteit. Zo kan het onderstel van deze Lotus-tafel in enkele seconden tot zes verschillende modellen gevormd worden. Voor meer informatie www.tianzhen.nl

gelderland-bertjanpot-drop

Gestoffeerd!

Gestoffeerd(!) salontafeltje Drop van Bertjan Pot voor Gelderland. Het (onzichtbare) metalen frame kan ‘bekleed’ worden met alle Gelderland-stoffen en past dus altijd perfect bij de zitmeubelen. Mooi in ton-sûr-ton, of juist in een gedurfde contrastkleur. Het tafelblad is van hoogglans wit MDF. Voor meer informatie www.gelderlandgroep.nl

zinx-crosstable-gerard-der-kinderen

Van eigen bodem

Zinx is een nieuw Nederlands merk met tafels van ontwerper Gerard der Kinderen. Hij werkt met eerlijke materialen zoals hout, aluminium en – bijzonder – zink. De tafels worden geproduceerd in Nederland met de nieuwste computergestuurde machines, gecombineerd met traditioneel vakmanschap. De CrossTable is er zowel met drie als vier poten. Voor meer informatie www.zinx.nl

castelijn-tegeltafel

Tegeltafel

Met deze opvallende TegelTafel onderstreept Castelijn weer eens haar Hollandse karakter. De tafel heeft poten van Delftsblauwe tegels die, afhankelijk van de maat van het witte kunststof blad, asymmetrisch óf verspringend aan het blad staan. Voor meer informatie www.castelijn.nl

solid-bamboo-sumisura

Eco-vriendelijk tafelen

Met Solid Bamboo biedt Sumisura een eco-vriendelijk alternatief voor tafelbladen van hardhout. Bamboe stammen hebben slechts 4 tot 5 jaar nodig om volledig tot groei te komen, waar traditionele houtsoorten 50 tot 120 jaar nodig hebben om materiaal met dezelfde hardheid te krijgen. Voor meer informatie www.sumisura.nl

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Giada 28 november 2009 - 21:04

Uitschuifbare tafels – retro of cool?

In mijn jeugd (toch weer zo’n 20 jaar geleden) was het vrij normaal als je tafels in huis had welke een handig klein formaat hadden zodat een gezin van 4 personen er kon eten. Met pannen op tafel. Kwam er in het weekend familie langs of werd er een verjaardag gevierd? Mijn ouders kenden een goede truc en verlengden de tafel met een metertje. Waar zijn deze ouderwetse uitschuifbare tafels toch gebleven? Onlangs kwam ik – tijdens een speurtocht naar leuke, goedkope designstoeltjes op het internet uit bij een nieuwe frisse woonwebwinkel http://www.abidecor.nl Met design stoeltjes welke ik nog nooit gezien heb. Tegen een zeer schappelijke prijs. En…eindelijk…de uitschuifbare tafel uit mijn jeugd. Maar dan wel in een modern jasje, in strak wit met RVS. De Ecco van Abinova op de website van Abidecor. Direct aangeschaft natuurlijk, deze tafel wordt nog ouderwets met de hand in Italië gemaakt. Om mijn retro-ervaring extra kracht bij te zetten heb ik ook 6 uniek vormgegeven LaMamma stoeltjes erbij besteld. Deze moet je gezien hebben. Net liefhebbende moeders met de armen beschermend om je heen. Mamma, zet de spaghetti maar klaar!

Reageer
Giada 28 november 2009 - 21:04

Uitschuifbare tafels – retro of cool?

In mijn jeugd (toch weer zo’n 20 jaar geleden) was het vrij normaal als je tafels in huis had welke een handig klein formaat hadden zodat een gezin van 4 personen er kon eten. Met pannen op tafel. Kwam er in het weekend familie langs of werd er een verjaardag gevierd? Mijn ouders kenden een goede truc en verlengden de tafel met een metertje. Waar zijn deze ouderwetse uitschuifbare tafels toch gebleven? Onlangs kwam ik – tijdens een speurtocht naar leuke, goedkope designstoeltjes op het internet uit bij een nieuwe frisse woonwebwinkel http://www.abidecor.nl Met design stoeltjes welke ik nog nooit gezien heb. Tegen een zeer schappelijke prijs. En…eindelijk…de uitschuifbare tafel uit mijn jeugd. Maar dan wel in een modern jasje, in strak wit met RVS. De Ecco van Abinova op de website van Abidecor. Direct aangeschaft natuurlijk, deze tafel wordt nog ouderwets met de hand in Italië gemaakt. Om mijn retro-ervaring extra kracht bij te zetten heb ik ook 6 uniek vormgegeven LaMamma stoeltjes erbij besteld. Deze moet je gezien hebben. Net liefhebbende moeders met de armen beschermend om je heen. Mamma, zet de spaghetti maar klaar!

Reageer
Giada 28 november 2009 - 21:04

Uitschuifbare tafels – retro of cool?

In mijn jeugd (toch weer zo’n 20 jaar geleden) was het vrij normaal als je tafels in huis had welke een handig klein formaat hadden zodat een gezin van 4 personen er kon eten. Met pannen op tafel. Kwam er in het weekend familie langs of werd er een verjaardag gevierd? Mijn ouders kenden een goede truc en verlengden de tafel met een metertje. Waar zijn deze ouderwetse uitschuifbare tafels toch gebleven? Onlangs kwam ik – tijdens een speurtocht naar leuke, goedkope designstoeltjes op het internet uit bij een nieuwe frisse woonwebwinkel http://www.abidecor.nl Met design stoeltjes welke ik nog nooit gezien heb. Tegen een zeer schappelijke prijs. En…eindelijk…de uitschuifbare tafel uit mijn jeugd. Maar dan wel in een modern jasje, in strak wit met RVS. De Ecco van Abinova op de website van Abidecor. Direct aangeschaft natuurlijk, deze tafel wordt nog ouderwets met de hand in Italië gemaakt. Om mijn retro-ervaring extra kracht bij te zetten heb ik ook 6 uniek vormgegeven LaMamma stoeltjes erbij besteld. Deze moet je gezien hebben. Net liefhebbende moeders met de armen beschermend om je heen. Mamma, zet de spaghetti maar klaar!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com