You are here: Home » Architectuur » De mythes over spaarlampen

De mythes over spaarlampen

geschreven door Constance

NaamloosUit reacties op mijn artikel “Vandaag drie nieuwe series LED lampen voor de woonkamer”   blijkt dat er veel onduidelijkheid is over de nieuwe LED spaarlampen van Philips. Graag wil ik een aantal mythes uit de wereld helpen.

Mythe 1 : Spaarlampen geven hard onaantrekkelijk licht.   Dat is niet langer zo. Je kunt nu een spaarlamp kiezen waarmee je elke gewenste lichtsfeer kunt creëren, van zacht, warm en intiem tot helder en sprankelend.

Mythe 2 : Spaarlampen lichten langzaam op.   Hoewel dit vroeger vaak het geval was, branden de spaarlampen van nu binnen enkele seconden op hun volledige sterkte. De EcoClassic en EcoHalo range branden zelfs direct op volle sterkte.

Mythe 3 : Spaarlampen werken niet met dimmers.  Dankzij de technologische vooruitgang kun je kiezen uit verschillende spaarlampen die kunnen worden gedimd.

Mythe 4 : Spaarlampen zijn alleen beschikbaar in een beperkt aantal ontwerpen.  Niets is minder waar. Spaarlampen zijn beschikbaar in een reeks aantrekkelijke vormen en grootten die in elke armatuur passen.

Mythe 5 : Spaarlampen zijn veel duurder dan normale gloeilampen.   Hoewel de aanschafkosten van een spaarlamp iets hoger kunnen zijn dan een normale lamp, dit geld heb je binnen de kortste keren terug verdiend door de energie die je bespaart en de lange levensduur van de lamp.

Mythe 6 : Kost het in- en uitschakelen van spaarlampen niet meer energie dan wanneer ze aanblijven?   Nee, je bespaart altijd meer energie wanneer je een lamp uitschakelt die niet nodig is.

Een kleine greep uit de energiezuinige alternatieven van Philips.

Standaardlampen : Econic LED in 5 en 7 watt

Kogellampen : Novallure LED of Accent White LED beide in 2 watt

Reflectorlampen : Spaarlamp Reflectorlamp R63 in 8 en 11 watt

Globelampen : Softone Standaard in 5,8,12,16,20 watt

Kaarslampen : Novallure LED in 2 watt en Accent White LED in 2 watt

Halogeenlampen : Econic LED in 3 watt

LED-lampen kunnen veel verschillende soorten lichtkleuren produceren, afhankelijk van de fabricage en hoe ze geconfigureerd zijn.

Klik hier voor nog meer informatie over de afzonderlijke spaarlampen.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Ellen 7 november 2009 - 20:32

Beste Wilma,

wat een pleidooi voor de spaarlamp! Het lijkt of er alleen maar voordelen zijn… Helaas is dat niet waar en kent de spaarlamp wel degelijk nadelen.
Spaarlampen bevatten kwik en dat is zeer schadelijk voor de gezondheid en het milieu!

Daarnaast creëren spaarlampen, net als een TL-balk en veel huishoudelijke apparaten, een electro-magnetisch veld. Mensen die daar gevoelig voor zijn kunnen hier hoofdpijn van krijgen of er zelfs beroerd, misselijk en duizelig van worden.

Laten we dus reëel blijven en de nadelen niet uit het oog verliezen!

Ellen

Reageer
Ellen 7 november 2009 - 20:32

Beste Wilma,

wat een pleidooi voor de spaarlamp! Het lijkt of er alleen maar voordelen zijn… Helaas is dat niet waar en kent de spaarlamp wel degelijk nadelen.
Spaarlampen bevatten kwik en dat is zeer schadelijk voor de gezondheid en het milieu!

Daarnaast creëren spaarlampen, net als een TL-balk en veel huishoudelijke apparaten, een electro-magnetisch veld. Mensen die daar gevoelig voor zijn kunnen hier hoofdpijn van krijgen of er zelfs beroerd, misselijk en duizelig van worden.

Laten we dus reëel blijven en de nadelen niet uit het oog verliezen!

Ellen

Reageer
Ellen 7 november 2009 - 20:32

Beste Wilma,

wat een pleidooi voor de spaarlamp! Het lijkt of er alleen maar voordelen zijn… Helaas is dat niet waar en kent de spaarlamp wel degelijk nadelen.
Spaarlampen bevatten kwik en dat is zeer schadelijk voor de gezondheid en het milieu!

Daarnaast creëren spaarlampen, net als een TL-balk en veel huishoudelijke apparaten, een electro-magnetisch veld. Mensen die daar gevoelig voor zijn kunnen hier hoofdpijn van krijgen of er zelfs beroerd, misselijk en duizelig van worden.

Laten we dus reëel blijven en de nadelen niet uit het oog verliezen!

Ellen

Reageer
Joris 28 mei 2010 - 19:25

Wat een belachelijke opmerking over de electromagnetische velden. Sorry dat ik uit mijn slof schiet, maar dit soort non-argumenten dienen niemand. Nog nooit is aangetoond dat deze van huishuidelijke apparaten schadelijk zijn voor de mens, zelfs de WHO erkent dit!

Daarnaast kan elke natuurkundige je uitleggen dat het effect van de straling kwadratisch afneemt met de afstand. Maw een spaarlamp van 7 watt aan het plafond heeft honderden keren minder invloed dat een tv-monitor van 500 watt vlak voor je neus. Om maar niet te spreken van je draadloos internet en mobiels. Het mogelijke effect van een spaarlampje valt dus echt wel te verwaarlozen.

En ook het verhaal over kwik moet genuanceerd worden. Spaarlampen kunnen prima gerecycleerd worden, wat het kwik probleem een stuk minder groot maakt. Daarnaast komt bij het opwekken van energie uit bv kolen ook kwik vrij. Deze kwik uitstaat reduceer je aanzienlijk wanneer je een spaarlamp gebruikt.

grt Joris

Reageer
Joris 28 mei 2010 - 19:25

Wat een belachelijke opmerking over de electromagnetische velden. Sorry dat ik uit mijn slof schiet, maar dit soort non-argumenten dienen niemand. Nog nooit is aangetoond dat deze van huishuidelijke apparaten schadelijk zijn voor de mens, zelfs de WHO erkent dit!

Daarnaast kan elke natuurkundige je uitleggen dat het effect van de straling kwadratisch afneemt met de afstand. Maw een spaarlamp van 7 watt aan het plafond heeft honderden keren minder invloed dat een tv-monitor van 500 watt vlak voor je neus. Om maar niet te spreken van je draadloos internet en mobiels. Het mogelijke effect van een spaarlampje valt dus echt wel te verwaarlozen.

En ook het verhaal over kwik moet genuanceerd worden. Spaarlampen kunnen prima gerecycleerd worden, wat het kwik probleem een stuk minder groot maakt. Daarnaast komt bij het opwekken van energie uit bv kolen ook kwik vrij. Deze kwik uitstaat reduceer je aanzienlijk wanneer je een spaarlamp gebruikt.

grt Joris

Reageer
Joris 28 mei 2010 - 19:25

Wat een belachelijke opmerking over de electromagnetische velden. Sorry dat ik uit mijn slof schiet, maar dit soort non-argumenten dienen niemand. Nog nooit is aangetoond dat deze van huishuidelijke apparaten schadelijk zijn voor de mens, zelfs de WHO erkent dit!

Daarnaast kan elke natuurkundige je uitleggen dat het effect van de straling kwadratisch afneemt met de afstand. Maw een spaarlamp van 7 watt aan het plafond heeft honderden keren minder invloed dat een tv-monitor van 500 watt vlak voor je neus. Om maar niet te spreken van je draadloos internet en mobiels. Het mogelijke effect van een spaarlampje valt dus echt wel te verwaarlozen.

En ook het verhaal over kwik moet genuanceerd worden. Spaarlampen kunnen prima gerecycleerd worden, wat het kwik probleem een stuk minder groot maakt. Daarnaast komt bij het opwekken van energie uit bv kolen ook kwik vrij. Deze kwik uitstaat reduceer je aanzienlijk wanneer je een spaarlamp gebruikt.

grt Joris

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com