You are here: Home » Accessoires » Test Casio Exilim EX-S12

Test Casio Exilim EX-S12

geschreven door Constance

Vorige week heb ik ‘m door de brievenbus gekregen, het allernieuwste model fotocamera van Casio, de Exilim EX-S12 en zoals ik al schreef heb ik deze camera uitgebreid getest.

ex-s12

Het 1e wat me opviel toen ik de Casio Exilim EX-S12 uit de doos haalde was het formaat, hij is nl. super klein. Hij 9,5 cm. breed en 5,5 cm. hoog en slechts 1,5 cm. dik,  bijna net zo groot als een pakje sigaretten. De camera heeft 12.1 megapixels en een 4x optische zoom. Ook kan je de camera op bijv. posterformaat instellen, zodat je de foto die je groot wilt afdrukken gelijk met de juiste kwaliteit en afmeting hebt gemaakt. Een andere leuke gadget is de Make-up shot functie. Hiermee kan je portretten mooier maken. Zo worden rimpels vervaagd en bij fel zonlicht worden schaduwen verzacht. Je kunt dit in 12 stappen doen, van licht tot donker, en tussendoor is alles te controleren op het (grote) display.

makeupshot

Make-up shot voor en na

Ook heeft de camera een gezichtsherkenningsfunctie zodat je bij een grote groep mensen alle gezichten scherp op de foto hebt staan ipv. de omgeving. Je kunt ook videofilmpjes maken in HD kwaliteit en deze zijn gelijk naar YouTube te uploaden.

Mijn conclusie: ik vind het een mooi camera om te zien, zeker omdat ie zo lekker klein en handzaam is. Hij past in elke handtas (zelfs in een kleine clutch) of bij de heren in de achterzak vd. broek of in het borstzakje van een polo of overhemd. Verder heeft de EX-S12 heel veel features en zit er eigenlijk alles op wat je tegenwoordig van een digitale camera verwacht. Verder maakt ie prima foto’s en video’s. Ik heb afgelopen zondag ook mijn zus Anouck (niet echt een gadgetfreak) de camera in handen gedrukt (zonder gebruiksaanwijzing!) en ook zij ging gelijk met de camera aan de slag, incl. het instellen van het menu etc. en zij was ook razend enthousiast. Dus ook voor de niet technische dames onder ons, de camera is super gemakkelijk te bedienen.

Casio heeft zelfs een speciale website ontwikkeld waarin je alle bijzondere functies (en dat zijn er nogal wat) van de Exilim EX-S12 kunt nalezen en bekijken, incl. diverse tips & trucs.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com