You are here: Home » Columns » Op kamers! Hoe richt je de studentenkamer in?

Op kamers! Hoe richt je de studentenkamer in?

geschreven door Constance

Mijn zoon is begin dit jaar op kamers gegaan. Na zo’n anderhalf jaar zoeken is het hem dan toch gelukt, wel 12 m2 en betaalbaar, in de stad Utrecht. Ja, en toen kwam zijn volgende probleem om de hoek kijken. Hoe ga ik het inrichten? Voor hem was het eigenlijk niet zo moeilijk. Hij had een interieurontwerpster ingeschakeld, zijn moeder.

Ons stappenplan

1. Teken een plattegrond op wit papier met de schaal 1:20 van de kamer en geef hierop aan waar ramen, deuren en niet te vergeten stopcontacten zitten. Geef bij deuren de draairichting, en de ruimte die een deur nodig heeft om open en dicht te kunnen, op de plattegrondtekening aan.

2. Welke meubels moeten in de kamer? Een bed, een bureau, een bureaustoel, een kledingkast, een boekenkast of boekenplanken. Teken op gekleurd papier de afmetingen van deze meubels op schaal 1:20 en knip ze uit. Ga schuiven met de meubels op papier om de meest optimale opstelling te maken. Alles wat er meer in je kamer past is mooi meegenomen. Ideaal zijn meubels die niet te massief zijn, meubels die op wieltjes staan (makkelijk verplaatsbaar) en meubels die je twee of meer functies kan geven bijvoorbeeld een slaapbank, een roomdevider/kast of een bijzettafeltje/zitje.

3. Met een beperkte ruimte moet je vooral niet de meters in de hoogte vergeten. Denk aan een half-hoogslaper waaronder je lage kledingkasten, een bureau, een bank of zitkussens kwijt kan. Een half-hoogslaper is er ook in afmetingen van een twijfelaar of 2 persoonsbed, voor wie een brede kamer heeft. Aanbouwkasten of stellingkasten zijn er in allerlei hoogtes en breedtes en deze kun je dus op maat kopen voor de ruimte in je kamer. Hang een tv aan een draaibeugel aan de muur, zodat je vanuit diverse hoeken in je kamer naar de tv kan kijken.

4. Als je op kamers gaat wonen, heb je ook opbergruimte voor je huishoudelijke spullen nodig. Bijvoorbeeld een wasmand en wasrekje, pannen, borden, bestek en drinkgerei. Ga wel eerst even bij je nieuwe huisgenoten na wat jullie delen, en wat je zelf moet meenemen. Mijn zoon heeft geluk en heeft een gezamenlijke ruimte waar deze spullen staan, want anders moet je op je kamer daar een plek voor vrijmaken in een kast. Of gebruik de ruimte onder een laag bed waar je opbergboxen op wieltjes kunt plaatsen.

Lees verder op mijn blog Vision on Living

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com