You are here: Home » In & om het huis » Verkoopstyling nu weer noodzaak?

Verkoopstyling nu weer noodzaak?

geschreven door Constance

In de jaren ’70 was er op vrijwel elk bouwproject wel een modelwoning te bezichtigen. Toen de huizenverkoop weer gladjes verliep, was het niet meer nodig om modelwoningen in te richten. Sterker nog, de woningen waren op tekening al verkocht voordat de bouw goed en wel gereed was.

Op het moment is het triest gesteld met de huizenverkoop. Hierdoor schieten de verkoopstylisten als paddenstoelen uit de grond. Ze willen huizenverkopers graag van dienst zijn door de woningen zo aantrekkelijk mogelijk te stylen voor de verkoop. Immers, een auto was en poets je ook voor de verkoop.

Doordat de bestaande bouw slecht verkoopt, stagneert de doorstroming van bestaande bouw naar bestaande bouw, maar ook naar de nieuwbouw. Eerst wil men de huidige woning verkopen alvorens ze zich in het avontuur van een nieuwe woning storten. Men hoeft niet meer meteen te beslissen om te kopen, omdat er nog 10 anderen achter hem staan te dringen.

En zie hier, de modelwoning komt weer in zwang. Maar er is één groot verschil: vroeger moest de verkoper van de nieuwbouwwoningen de meubels kopen, tegenwoordig kan de hele inboedel gehuurd worden. Alleen de raambekleding en vloerbedekking moeten worden aangeschaft.
Nu heeft niet iedere verkoopstylist meubels om te verhuren, maar er zijn diverse bedrijven te vinden, die meubels en accessoires in diverse interieurstijlen verhuren.

De meubelverhuur is niet alleen handig voor verkoopstylisten, die een bestaande woning verkoopklaar moeten maken of een modelwoning moeten inrichten.  Ook de particulier wiens oude woning nog niet verkocht is, maar al wel vast verhuisd is naar de nieuwe woning, kan voor de oude woning wat meubels huren. Een lege woning verkoopt gewoon niet, doordat een potentiële koper niet kan inschatten hoe groot de diverse ruimten zijn. Door wat meubels te plaatsen, krijgt de kijker een beter beeld van de ruimten en zal eerder de aankoop van de woning overwegen.

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

makelaar ede 17 mei 2009 - 16:05

Wij gebruiken ook verkoopstylisten en dit heeft echt effect op de verkoopbaarheid van een woning, een woning toont in een keer vele malen beter als deze “gepimpt” is.

Reageer
makelaar ede 17 mei 2009 - 16:05

Wij gebruiken ook verkoopstylisten en dit heeft echt effect op de verkoopbaarheid van een woning, een woning toont in een keer vele malen beter als deze “gepimpt” is.

Reageer
makelaar ede 17 mei 2009 - 16:05

Wij gebruiken ook verkoopstylisten en dit heeft echt effect op de verkoopbaarheid van een woning, een woning toont in een keer vele malen beter als deze “gepimpt” is.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com