You are here: Home » Groen wonen » Breng de tuin in de avond tot leven!

Breng de tuin in de avond tot leven!

geschreven door Constance

Binnenshuis is verlichting onmisbaar, en natuurlijk geeft buitenverlichting, naast de praktische doeleinden, ook extra sfeer aan tuin, terras, balkon en tuinkamer.

Een lichtplan is ook buiten van toepassing, want ook hier onderscheiden we functionele, accent en sfeer verlichting.
Met een lichtplan breng je het benodigde licht op de juiste plaatsen.

Functionele verlichting verlicht namelijk de looproutes en de toegangsdeuren. Verder zorgt een goed verlichte tuin voor een gevoel van veiligheid en controle.

Accentverlichting verlicht de mooiste punten van je tuin, want zij verdienen die aandacht. Denk hierbij aan een waterpartij, beeld, boom of struik die je in het spotlicht plaatst.

Sfeerverlichting is een subtiele verlichting die je tuin nog nodig heeft om de juist sfeer te creëren. Het is bijvoorbeeld sfeervol om langs de schutting of een muur nog enige verlichting te plaatsen.

Philips komt onder andere met de stijlvolle Ledino buitencollectie van lantaarnlichten voor langs het tuinpad tot wandlampen. Wat deze collectie zo bijzonder maakt is de combinatie van de buitengewone moderne vormgeving en functionaliteit. Omdat de Ledino buitencollectie ook nog eens voorzien is van de nieuwste LED verlichtings technologie zijn de producten ook bijzonder energiezuinig (80% dan conventionele verlichting) en gaan bovendien minstens twintig jaar mee
Marktadviesprijs: variërend € 129,95 tot 289,-

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Sophie 23 december 2014 - 12:13

Goed punt! Je ziet zovaak dat de verlichting een ondergeschoven punt is bij het tuinontwerp terwijl het juist zoveel verschil kan maken! Heb net de laatste hand gelegd aan het lichtplan en ga nu buitenlampen bestellen, ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Reageer
Sophie 23 december 2014 - 12:13

Goed punt! Je ziet zovaak dat de verlichting een ondergeschoven punt is bij het tuinontwerp terwijl het juist zoveel verschil kan maken! Heb net de laatste hand gelegd aan het lichtplan en ga nu buitenlampen bestellen, ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Reageer
Sophie 23 december 2014 - 12:13

Goed punt! Je ziet zovaak dat de verlichting een ondergeschoven punt is bij het tuinontwerp terwijl het juist zoveel verschil kan maken! Heb net de laatste hand gelegd aan het lichtplan en ga nu buitenlampen bestellen, ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com