You are here: Home » Gadgets » Mvix Moviepack

Mvix Moviepack

geschreven door Constance

Vorige maand kondigde ik het al aan, we mochten de Mvix Moviepack testen. Nu 1 maand later is het uitgebreide testrapport klaar, en is geschreven door Testman.

Ik wil beginnen met mijn eindconclusie: wie regelmatig films en tv-series van het internet download en deze op een super gemakkelijke manier wil bekijken, moet deze set absoluut aanschaffen!

Vijfenentwintig jaar geleden kocht ik mijn eerste Sharp VHS videorecorder. Ik weet nog precies wat het prijskaartje was, het ging om een aanbieding voor 1.999 ouderwetse Nederlandse Guldens, ofwel meer dan 900 euro en dat voor 1984!

Zeven jaar geleden kocht ik een harddisk recorder van Panasonic, het apparaat ging voor 599 euro over de toonbank en dat was toen een zeer scherpe prijs voor een harddisk recorder. En het was een enorme stap voorwaarts vergeleken met de ouderwetse VHS recorder. Niet meer naar banden zoeken met gele post-it briefjes erop, om daarna ijverige vooruit of terug te moeten spoelen naar het begin van je favoriete film of tv serie. 

Inmiddels zijn we in 2009 aanbeland en mag ik de Mvix Internet Harddisk testen.

De set die ik mocht proberen bestaat allereerst uit een basisstation met een harddisk. Dit apparaat sluit je aan op je router (het apparaat waarmee je internetprovider zorgt dat internet je huis binnenkomt). Daarna heeft elke computer in huis toegang tot deze harddisk.

Maar niet alleen binnenshuis, via het web kun je vanaf elke plek in de wereld met toegang tot het internet je harddisk bereiken. Al jaren wordt door experts gesproken over een computer die als het ware in je meterkast staat en die als centrale opslagruimte dient. Deze box is het antwoord hierop.

De set bestaat echter uit nog een verrassing. Het is een 2e apparaat, de MvixStreamer, dat je direct en permanent aansluit op je TV of LCD scherm.

Dit apparaat staat via een wifi verbinding of een internetaansluiting weer in contact met de centrale harde schijf. De MvixStreamer is in staat materiaal dat via het internet in HD is gedownload op de harde schijf, weer te geven via je TV.
Wil je voornamelijk materiaal in Full HD bekijken, dan is het aan te raden dit ontvangst en weergave station via een LAN kabel te verbinden met de Harddisk. In andere gevallen volstaat een wifi verbinding.

Zelf heb ik de series via mijn MAC van het internet binnengehaald, op de centrale harde schijf gezet, toen afgespeeld via de Mvix Streamer.
Een kind kan de was doen.
Is het alleen maar rozengeur en manenschijn? Nee, ik moet wel eerlijk zijn.
De twee apparaten komen officieel als ‘plug and play’ uit de doos. Zelf moest ik twee hindernissen nemen bij het instaleren van de set. Allereerst gebruik ik een aantal draadloze netwerken voor mijn internettoegang. Zolang de harddisk die beneden stond (wifi verbinding 1) en mijn MAC (wifiverbinding 2) geen gebruik maakten van dezelfde wifi verbinding, werd de schijf niet zichtbaar op mijn MAC. Dit zijn van die zaken die je moet weten.
De 2e hindernis was mijn Tele 2 router. In 1e instantie leek de router van Tele 2 de harde schijf niet te herkennen. Vreemd genoeg bleek een latere poging wel opeens wel succes te hebben. Dat zijn van die zaken die je nooit precies kan achterhalen.

Achteraf had ik beter direct de Helpdesk kunnen bellen, deze mensen met een telecom en pc achtergrond hadden me waarschijnlijk gelijk op weg geholpen. Uiteindelijk is het met dit soort zaken een beetje als met het aansluiten van je adsl. Voor sommige mensen is het een eitje, anderen doen er wat langer over. Maar als het eenmaal werkt, ben je dat snel vergeten en wil je niet anders meer.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com