You are here: Home » Columns » Waterverbruik omlaag

Waterverbruik omlaag

geschreven door Constance

Verantwoord en comfortabel gebruik van water in huis. Geen sexy onderwerp over het interieur maar wel passend in deze tijd van water (be)sparen. We willen het milieu ontzien en onze uitgaven minderen. Hoe kunnen we comfortabel bezuinigen op (warm)waterverbruik en hoe kunnen we dit toepassen in huis?

Heel simpel een paar tips:

Een eenhendelmengkraan levert in de neutrale middenstand meestal mengwater. U verbruikt dan onbedoeld vaak kleine hoeveelheden warm water! Door de hendel helmaal rechts te houden als u geen warm water nodig heeft en te sluiten zal de warmwatervoorziening niet aangaan en u bespaart daarmee water en CO2 uitstoot.

Probeer een douchebeurt in te korten.

Een regen- of stortdouches zijn een trend maar deze verbruiken veel water. Voor een dagelijkse douchebeurt kan met een waterbesparende douchekop veel energie en water bespaard worden.

Bij het wassen van de auto is het verstandiger met emmers water te werken dan met een tuinslang u bespaart dan 75 % op het waterverbruik.

In het boekje Verantwoord en comfortabel gebruik van water in huis van UNETO-VNI staan 55 tips waarmee u flink kunt besparen. Deze folder is via een lid van Uneto-VNI tegen een verkrijgbaar. Een kleine uitgave waar u flink mee kan besparen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com