You are here: Home » Gadgets » Vouwfiets test

Vouwfiets test

geschreven door Constance

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik momenteel een heel hip vouwfietsje aan het testen. (Mijn 1e ervaringen met de Strida kan je nalezen in dit artikel.)

Ik heb mijn ‘eigen’ Dahon vouwfiets vergeleken met de Strida vouwfiets en er zijn nogal wat verschillen.

De Strida is opgevouwen een stuk kleiner dan de Dahon en is daardoor makkelijk op te bergen in de trein (hij past in de Intercitys en Sprinter precies tussen de banken) of metro. En je kunt ‘m ook meenemen in de auto of boot en dan heb je altijd een fiets bij je.

Je hebt geen problemen meer met smeer en olie aan je kledingen handen (volgens mijn testman het grootste voordeel van de Strida) doordat de Strida geen normale ketting heeft maar een rubbere band. De Strida heeft schijfremmen (voor en achter), een heel klein bagagedragertje (voor max. 5 kg.), verlichtingsset en een gelzadel. (Er zijn nog heel veel accessoires te koop voor je Strida.)

Als je de Strida hebt ingeklapt, duw je hem voor uit, alleen wat wij (testman en ik) missen is een handgreep waar je de Strida aan kan vasthouden als je op stations trappen op- en afgaat.

Het in- en uitklappen van de Strida is een kwestie van een paar keer doen, maar heb je dat eenmaal onder de knie dan is dat een fluitje van een cent.

Onze Dahon ziet er meer uit als een ‘echte’ fiets (de wielen zijn 20′ ipv. 16′ van de Strida), fietst daardoor ook meer als een grote fiets maar neemt ingeklapt meer ruimte in dan de Strida. De Dahon berg je niet zo makkelijk op in de trein, of achterin de kofferbak van je auto.
De Dahon heeft een normale ketting (dus kans op vetvlekken van olie en smeer) maar wel 7 versnellingen. (Strida heeft modellen die 2 versnellingen hebben maar wij hadden een model zonder versnellingen.)

Wat is de eindconclusie?
Voor kortere stukjes (volgens Strida een afstand van ong. 10 km.), als je veel met het openbaar vervoer reist, en wilt je een vouwfiets die je heel klein en heel snel kunt opvouwen, is de Strida de perfecte keuze.
Tevens is de Strida meer een (mode)accessoire want waar je ook komt, je baart opzien en iedereen wil een demonstratie hoe je de Strida in- en uitklapt.
Zoek je meer een vouwfiets waar je langere afstanden op kunt rijden dan is de Dahon beter geschikt.
 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com